FIXAT

Kategori: Vardag

 
 
Jobb 10-17 idag igen, var ganska lugnt. Förutom att min hjärna typ la av på slutet, haha. Fixade fram lite juleljus efter jobbet, mys! På söndag är det ju redan första advent, sjukt vad tiden går! Och jag kommer kunna dra hem en liten sväng i jul, så himla mysigt! Blev så glad. Ska se om jag kan byta bort 2 dagar också så jag kan få vara hemma i Sverige i en vecka kanske. Hade varit underbart.
 
Nä nu kom älsk hem, blir nog lite Paradise Hotel och sen sova. Upp för jobb imorgon igen. Ciaaao

LITE LÄGENHET

Kategori: Vardag

FÖRSTA JOBBVECKAN ÖVER

Kategori: Vardag

Då var första jobbveckan över och jag tar helg, woho! Är alltid ledig söndagar och nästa vecka är jag också ledig måndag, så nu har jag två dagars ledigt. Väldigt skönt med tanke på att jag åkt på en jobbig förkylning. Är kanske kroppen som reagerar på att det hänt mycket och att jag varit igång mer än jag varit senaste tiden. Var ju ett tag sen jag jobbade också. Det nya jobbet är kanske inte optimalt för mig och mitt hjärta egentligen, är väldigt stressigt och ganska slitsamt. Men känns ändå helt okej så länge, har inte planerat att jobba här i evigheter liksom.
 
Igår jobbade jag ju min första natt, 22-05. Sjukt mycket folk! Var ju kaos! Alla dessa fulla människor alltså.. Dem kan knappt beställa, vet inte vad de ska ha, slarvar bort sina nummer, somnar vid bordet, raggar och försöker få ens nummer, äter upp sin mat och kommer sedan fram igen och försöker övertyga en om att det inte fått någon mat och undrar när den kommer. Haha, ganska kul men lite tröttsamt också. När jag ser sådär fulla människor, vuxna människor, så får jag ännu mindre lust att dricka mig full igen. Sjukt att det var så längesen jag drack nu (okej, tog ett glas vin förra helgen), men jag har faktiskt blivit rädd för att dricka alkohol. Och jag förstår ju att det beror på mina dåliga erfarenheter ifrån senaste gångerna jag drack. Jag är liksom rädd för att testa vad som skulle hända om jag drack ordentligt, vill verkligen inte må så som jag gjort senaste gångerna. Sen är det inte speciellt bra att blanda medicinen med alkohol heller. Så det får nog helt enkelt vara. Jaja, det blir nog bra.
 
Det gick bra igår i alla fall, trots massa folk. Idag jobbade jag mellan-passet, slutade klockan 22 och sen åt jag kvällsmat på jobbet efter. Thai är ute med sina kompisar så orkar liksom inte dra hem och fixa mat bara till mig, och så fick jag ju smaka på hur vår BBQ-burgare smakade också. Den var god! Hehe. Och najs att bara behöva betala 45 kr för en meny som kostar 150 egentligen. Och den betalade jag dessutom med dagens dricks. Igår fick jag faktiskt 400 kr i dricks, ganska bra faktiskt.
 
Imorgon får vi se vad som händer, jag kom med förslag att vi skulle ut och äta och ha lite mysdag. Men vi får se. Hoppas att ni har en bra helg! Puss!

TORSDAG

Kategori: Vardag

Blivit lite dåligt med uppdatering här senaste tiden. Har jobbat måndag-onsdag nu och det har faktiskt gått bra! Känns som att jag börjar lära mig det mesta. Är ledig idag, men sen jobbar jag resten av veckan. Blir spännande att jobba i helgen, kommer vara sjukt mycket folk då vad jag förstått. 
 
Idag ska jag göra hemmagjorda köttbullar med potatismos har jag tänkt. Men har ingen potatismosare så får se hur det går. Vi måste dra till Ikea snart och köpa massa sånt. Vi har letat här i stan men går inte att hitta en som är billigare än 200 kronor. Känns lite ovärt när man kan köpa en för 25 kr på Ikea, hehe. Vi var på Ikea förra veckan när pappa var här, men hade inte riktigt tid och ork att gå runt massa, utan Thai skulle bara köpa säng. Sjukt skönt att inte behöva ligga och trängas på en madrass på golvet längre, haha.
 
Nä nu ska jag nog fixa lite frulle, ha en bra dag!
 

Vi gick till slottet i det fina vädret för några dagar sen. Mys!

FÅTT JOBB

Kategori: Vardag

 
Bilresan hit gick bra, blev ett stopp i Göteborg på Stadium Outlet och ett i Uddevalla där det blev käk på Ikea. Och vi hittade hit, med lite hjälp av GPS, hehe.
 
Igår träffade jag ju chefen igen och jag fick jobbet! Woho! Så på måndag börjar jag, spännande! Nu ska jag fixa till mig lite och dra till Skatteetaten och fixa norsk personnummer och detdär. Ikväll blir det fotbollskväll! Heja Sverige!

HEJDÅ SVERIGE

Kategori: Vardag

Nu är allt färdigpackat och klart. Mitt rum är helt tomt nu, känns lite konstigt. Är lite läskigt att flytta så långt från vänner och familj och inte veta när man kan ses igen. Har ju alltid haft alla så nära, längsta avståndet var liksom när jag bodde i Kalmar, 25 min är ju ingenting mot detta! Men det kommer bli bra. På ett sätt ska det faktiskt bli skönt att komma härifrån. Och så ska det ju bli underbart att få bo tillsammans med Thai och liksom få skapa en vardag och rutiner tillsammans.
 
Dagen då.. Var ju hos doktorn lite snabbt idag på förmiddagen och efter det gick jag upp till mormor. Vi tog en sväng på stan och sen blev det lunch i form av fläskpannkaka, gott! Sen gick jag hem och packade och grejade massor. Och efter det blev det så drog mamma och jag och handlade lite. Var på Växtriket bland annat och där köpte mamma två jättefina krukor till mig. Tack mami!
 
Nähej, dags att hoppa i säng. Pappa kommer kvart i sju imorgon och sen går flyttlasset mot Norge.
 
Kommer sakna alla här hamma, men jag hoppas att jag kommer kunna komma hem och hälsa på inte allt för sällan <3

SJUKASTE

Kategori: Vardag

Vad gör jag vaken nu egentligen? Fastnar alltid vid datorn på kvällen, missade ju Dessertmästarna eftersom jag satt på tåget hem från Växjö, så det har jag sett nu bland annat. Åh nej! På tal om tågresan! Jag var med om det sjukaste. Två personer hade sex på tåget! Seriöst. Vad finns det för folk egentligen? Slutade med att jag bytte tågvagn. Usch, respektlöst och bara sjukt. Jaja. Nu får jag nog ta och lägga mig, ska vara hos doktorn halv 10 imorgon för lite prover och är inte jättemånga timmar kvar tills dess nu. Och sen väntar en dag med att packa, packa och packa.. Sen på onsdag går flyttlasset. Angående hur det går med jobbet förresten.. Chefen vill träffa mig igen, så vet fortfarande inte om jag får det. Vi får hålla tummarna!
 

Lite nya nagellack. Jättefint att ha det glittriga på det lila. Har det just nu faktiskt.

VÄXJÖ

Kategori: Vardag

Är precis hemkommen från en mysig eftermiddag/kväll hos Johanna, hon hade fixat god fika och så blev det massa prat och lite kikande i foto-album. Hihi. Fick sms om att min jacka kommit idag också så hämtade den nu på Coop, den var kanon! Så sjukt gosig inuti, är som en sån där mjuk teddybjörn. Mys!
 
Nu sitter jag och kollar fotbollsgalan och fryser. Får nog fixa lite varmt te nu. Ciaao
 

CLINIQUE FOUNDATION

Kategori: Kläder&Skor

 
Testade ju min nya foundation igår och jag gillar den faktiskt! Jag har väldigt oljig och fet hy och blir lätt glansig, så denna passar väldigt bra. Den är oljefri och ger ett matt resultat. Kände faktiskt stor skillnad på denna och den andra från Clinique som jag testade. Den blev liksom lite "geggig", men denna har jättebra konsistens sjunker lätt in i huden. Var längesen jag använde flytande foundation faktiskt, brukar köra på mousse, eller bara puder annars.
 
Gillade förpackningen också, så behändig ju. Många foundations är ju i glasflaska och det är inte riktigt min grej alltså, tappar saker hela tiden. Speciellt sminkprodukter såsom puderdosor och annat.. Vet inte hur många gånger jag tappat dem i golvet så att pudret gått i tusen bitar, finns nästan inget mer frustrerande!
 
Men som sagt, detta är en jättebra foundation om man har min hudtyp. Passar inte till folk med torr och känslig hy. Då finns det andra bättre alternativ.

PINK

Kategori: Kläder&Skor


Nytt bland underkläderna. Och självklart i favoritfärgen, hihi!

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA

Kategori: Vardag

Japp, det är min pappa det. Och det är faktiskt sant, sådeså! Mogge, jag och pappa var ute och käkade lite idag och så fick pappa min Fars dags-present. Ett par skinnhandskar och en strut med chokladkolor i. Resten av dagen sen har jag varit hos Emil. Vi lagade lite mat, bakade pepparkakor och kollade Solsidan och Johan Falk. Mys! Vi sa typ "hej då" också. Emil flyttar nämligen snart till Australien så vet inte om vi kommer ses något innan dess. Åh, jag vill också resa runt sådär!
 
Hoppas att ni har haft en bra helg, det har jag haft i alla fall. Känner mig dock lite stressad med flytten, har massa kvar att packa. Får försöka packa lite imorgon och så resten på tisdag. Imorgon drar jag nämligen till Johanna så har inte så mycket tid. Ska bli kul att träffa henne, var längesen jag var i Växjö också.
 
En kul grej idag förresten - min bonusmamma och lilla Hicka har tagit hem vinster och cert på Gotland i helgen och Hicka har även blivit agilitychampion. Dem är ju bara för bra! Massa grattis till dem!
 
 
Fina lilla söthund!
 
 
foto: Veronica Thoresson

BRA DAG

Kategori: Vardag

Denna lördag började med att mormor kom på besök, så vi satt och pratade lite och sådär. Sen fixade jag mig iordning lite och körde in till Kalmar och Hansa City. Köpte en mysig stickad tröja, lite underkläder, nagellack och så blev det en foundation från Clinique. Testade den som jag fick prov idag, men var inte helt nöjd med den så det blev en annan som hon på Kicks trodde var bättre. Ska testa imorgon, kan fota och lägga upp en recension kanske.
 
Nu ikväll har jag varit hos Kent, som jag skrev så fyller han år idag. Hans föräldrar och bror med familj var där också och vi käkade tacos och fikade. Och jag lekte med Signe, målade lite i målarböcker och lekte med hennes nya barbie-docka Isabella. Hon är så skön den där tjejen alltså!
 
Imorgon är det ju Fars dag, så blir att dra hem till pappsen och fira lite. Har precis slagit in och fixat med hans present. Nä nu ska jag måla sista lagret nagellack och sen fixa mig för sängen. God natt!
 

Mössdag idag.

FRIDAY

Kategori: Vardag

Idag startade jag dagen med ett litet besök på vårdcentralen, efter det drog pappa och jag in till Kalmar och mötte upp Mogge. Vi gick runt och kikade lite och blev lite småshopping. Jag köpte bland annat ett puder från Clinique, ska bli spännande att testa. Fick även med en liten test på en foundation som jag ska se om jag gillar. Men isåfall beställer jag den nog från internet, såg nämligen nu att jag kunde fått pudret 80 kr billigare på nätet, jaja.. Det är som när man köper en klänning och tre dagar senare hänger den på rean, haha!
 
Nu ikväll har vi (mogge, pappa, jag och Hailey) haft myskväll hemma med god mat och Idol. Nu är jag hemma hos mamma igen, har packat och grejat lite. Känns konstigt att packa ner alla saker igen, var ju inte längesen jag flyttade hit.
 
Imorgon tänkte jag ta en sväng till Kalmar, Kent fyller nämligen år så har tänkt att överraska honom lite. Hehe, hoppas inte att han läser min blogg nu ;)
 
Nä, nu är jag för trött för detta. Hoppas ni har haft en bra fredag! Godnatt!
 

BESTÄLLD

Kategori: Vardag

Har letat igenom varenda klädsida på internet för att hitta en fin jacka som också är varm, har spanat på en från ZARA länge men finns inte i min storlek och den verkar inte komma in igen heller, så har gett upp den nu. Denna är en helt annan typ men tyckte den var fin och verkar mysig. Får bara hoppas att jag hinner få den innan onsdag, stod att de skickar den inom 2-5 dagar, så får hålla tummarna. Annars får väl mamma skicka den till Norge. Eller nej, det kan hon ju inte! Är väl bara jag som kan hämta ut den på posten? Gah, får verkligen hoppas att den hinner komma nu då!
 

SAKNAR

Kategori: Vardag

 
Saknar min lilla nalle så sjukt mycket ibland. Nu tillexempel.

ONSDAG

Kategori: Vardag

Precis nu när jag skulle börja skriva så kollade jag på klockan som var 23.23, blir alltid så glad när jag ser att den visar samma timme och minut. Fick lära mig när jag var liten att det betyder att någon tänker på en, hihi. Undra vem det är denna gången?
 
Idag har jag hängt med Anna nästan hela dagen. Vi satt och pratade massa här hemma och sen blev det en sväng på stan. Hon hade ett ärende på banken och jag på apoteket. Har hämtat ut min medicin för ett år och också några paket p-piller, så nu klarar jag mig ett tag i Norge. Köpte en ansiktskräm också eftersom min snart är slut. Lika bra att köpa sånt nu innan jag drar tillbaka eftersom allt är betydligt dyrare i Norge. Sen tog vi en liten tur på Lindex och TorgEtt, stötte även på mamma så då slapp vi gå hem i kylan. Perfa!
 
Nu ikväll har jag lagat mat, pratat 2,5 timme i telefon med Johanna och slappat. Skönt!
 
Igår var jag hos tandläkaren (spännande), en gammal lagning från typ 2006 eller vad det var?, lossnade ju i somras så dem fixade ju till det då. Men nu hade jag återbesök för att se hur tanden mådde och göra en bättre permanent lagning. Gick kanon! Det värsta är ju nästan att behöva gå runt i flera timmar med bedövningen efter, men bättre det än att sitta och ha ont när dem borrar och fixar.
 
Efter tandläkaren fikade jag med mormor. Eller ja, jag drack lite juice med sugrör, haha. Vi pratade massa om Norge (tror hon är lite orolig över att jag flyttar till Norge nu, stackarn) och hade mysigt. Måmå är bra hon!
 
Sen blev det lite myskväll hos Emil, vi lagade god mat och slappade bara. Och kollade massa youtube-videos. Bland annat på folk som har spindlar hemma som husdjur (såna gigaaantiska spindlar) och så har spindeln fått massa bebisar som ligger i nån spindelvävspåse och så skär ägaren upp den där påsen och ut kommer massa massa små bebisspindlar. Fy så äckligt alltså! Usch, kryper på mig nu när jag tänker på det.
 
Ser ut som att jag drar tillbaka till Norge på onsdag igen, bästa pappa kör och hjälper till med flytten. Kanske att syster hänger på också, blir mys!
 
Nä detta får räcka som uppdatering för idag, puss!

SNEAK PEAK

Kategori: Vardag

Skrev ju att jag kanske kunde visa hur vi bor, så knäppte en bild på köket. Är stort och jättefräscht, hela lägenheten är väldigt fräsch. Och allt är vitt. Vita lister, vitt tak, vita fina spegeldörrar till alla rum m.m. Me like! Men är inte så mycket pynt och piff. Men det kommer! Får ta med lite av mitt nu i veckan. Hihi
 

SÖNDAG

Kategori: Vardag

 
Igår var jag ju på intervju igen och det gick bra. Vi skulle höras imorgon igen och bestämma helt hur det blir. Tror att jag får det. Lite tråkigt att jobba varje fredag och lördag bara.. kommer inte vara ledig en endaste helg och det är ju då Thai inte jobbar liksom. Men men, så får det bli isåfall, Får jobba där ett tag och kanske hitta något annat senare. Efter intervjun igår så gick vi runt lite i stan, Thai shoppade lite och sen blev det mat på Saigon tillsammans med Øystein och Iris. Sjukt gott! På vägen hem köpte vi med oss lite gott (bilden) och så blev det filmkväll. Mys!
 
Nu är jag ensam hemma och bara slappar i soffan, är sjukt trött. Ska packa lite, drar nämligen hem en sväng imorgon. Har lite grejer att fixa och så måste jag säga hejdå till alla. Vet ju inte när jag kan komma hem igen, om jag får detta jobbet så kommer jag ju jobba 5 dagar i veckan liksom. Och är säkert inte ofta jag kommer vara ledig 2 dagar i rad, så blir nog inte så mycket Sverige framöver. Men jag hoppas verkligen jag kan få komma hem och fira jul, men förväntar mig inte det, vi får se helt enkelt.
 
Blir inte så roliga inlägg här, ska försöka ta lite mer bilder. Kanske visa hur vi bor? Får se, har ju bara mobilen att fota med så blir inte så bra. Ska ta med systemisen från Sverige nu i veckan.
 
Hoppas allt är bra med er! Pusss

HEY

Kategori: Vardag

Idag ringde de från Gardermoen och frågade om jag fortfarande var intresserad av jobbet, men jag sa att jag kände att det var lite lång resväg och så och hon bara "ahaa, okej.. men ring om du ändrar dig då" så jag antar att jag hade fått det. Men men.. ska på intervju på lördag igen på ett matställe här i stan som ligger betydligt mer nära. Får hoppas det går bra!
 
Idag har jag inte gjort så mycket, råkade sova ganska länge. Måste verkligen ställa klockan om jag inte ska sova till typ 12, haha. Annars har jag sökt lite jobb, lagat mat och så var Thai och jag ute och gick en promenad. Han försöker lära mig att hitta här och vad allt heter. Går framåt i alla fall, haha.
 
Nu ska jag se på Hela Sverige bakar, har varit så sur över att jag inte kan se alla svenska tv-program här, men nu har jag hittat ett program som man kan se allt även här. Woho!