LÄNGTAR BORT

Kategori: Vardag

Ja, vinter och snö är inte min grej alltså. Önskar att jag bara kunde dra iväg till något härligt ställe typ imorgon, men det går ju inte. Får vänta ett tag till. Om det blir som planerat drar vi till Vietnam i sommar. Det ser jag verkligen fram emot!
 
Manganari Beach, Ios 2013

VERONICA MAGGIO

Kategori: Vardag

Jajuste, om exakt en vecka, nästa fredag, ska jag och älskling på Veronica Maggio i Oslo Spektrum, ska bli jättekul! Har alltid tyckt att hon varit bra, och har lyssnat massor på nya albumet sen det kom ut, sjukt bra ju!
 

HELLO FRIDAY

Kategori: Vardag


Fredag idag, men för mig innebär det inte några helgfeelings direkt. Jobb två dagar till men sen tar jag äntligen helg. I en dag. Haha. Det suger faktiskt att jobba fem dagar i veckan utan att ha två dagars sammanhängande ledighet. Och de gånger jag har det, söndag + måndag, så jobbar jag ju natt på lördagen och är hemma klockan 06 söndag morgon och sover därför typ bort resten av dagen, jaja.
 
I måndags var jag ju och käkade med Lucas och Frida på Aker Brygge, var jättemysigt. Blev en Jack Daniels burger och en Oreo milkshake till dessert, mmmm. Annars denna veckan har det bara varit jobb. I tisdags kom T till jobbet så då åt vi efter jag slutat och så blev det en liten tur på stan efter. Köpte en plånbok, vilket var väldigt behövligt. Min förra hade nämligen gått sönder så den gick inte att stänga och det är ju kanske inte så bra.
 
Igår efter jobbet tog jag trikken till Majorstuen och mötte upp T där och så blev det ännu lite shopping. Eller ja, jag agerade assistent till min kära pojkvän som bland annat shoppade skor och en jättesnygg kavaj inne på ZARA, där jag för övrigt blev väldigt sur. Jackan jag köpte där inne för typ två veckor sedan var nu nedsatt till halva priset. PLUS, att när jag köpte den fanns det typ bara 3 kvar och nu fanns plötsligt massor. Fan så dem luras!
 
Hoppas ni får en bra fredag och helg nu, puss!

NORSK BRUNOST

Kategori: Mat&Bak



T köpte hem brunost i förra veckan och tyckte jag skulle smaka det. Och ja, det var ganska gott men det räckte med några tuggar tyckte jag. Ganska speciell smak. Liksom lite söt och karamelliserad och vad jag minns så smakar messmör lite samma (som jag typ ätit en gång för många år sen). 

När jag låg på sjukhus här i Norge förra året så fick jag bröd med något som jag trodde var gammal ost eller dålig skinka på till frukost, men nu förstår jag att det var detta jag fick. Smakade det aldrig då, såg så vidrigt ut. Var liksom inte hyvlad som denna utan en tjock stor färdig ostskiva. 

Spännande med nya smaker! Och på tal om smaker och mat. Igår var vi bjudna hem till Iris och Øystein på middag och det var sjukt gott! Färska vårrullar med massa gott i som man fick rulla själv, med sjukt god jordnötsdipp till och så morotskaka till efterrätt. Väldigt gott och trevligt. Efter middagen blev det nattjobb och då blev jag överraskad av en go och glad pojkvän som var lite sugen på bra nattmat, haha. 

Idag har vi haft bakisdag här hemma (jag har varit jobb-bakis som jag kallar det). Sov till klockan 3 och då blev det brunch i form av nybakade scones, bacon och äggröra. Mums! Sen soffhäng resten av dagen med lite paus för äppelpajsbak bara. Slapp dag.

Imorgon är jag faktiskt ledig, får se vad jag hittar på. På kvällen ska jag ut och äta med Frida och Lucas från jobbet iallafall, det ska bli himla mysigt.

LITE NYTT I HEMMET

Kategori: Vardag

 
 
 
Kuddar i soffan, glasgrej som jag hade tänkt ha som vas först men får agera ljuslykta istället och så lite burkar till köket.

HEJ IGEN

Kategori: Vardag

Är lite dålig på att blogga, ska försöka bättra mig. Vet ju flera hemma i Sverige som vill läsa om hur jag har det. Vad har hänt sedan sist? Inte så mycket tror jag. Jobbat och mest slappat hemma typ. Kollat film och så med T. Igår såg vi en bra film som jag sett flera rekommendera på facebook - The butler. Och ja, den var väldigt bra! Helt sjukt att det där har varit verklighet. Och det är inte ens speciellt längesen. Fy. Den var himla gripande i alla fall och vi blev båda två blöta i ögonen och på kinderna. See it!
 
Idag kom älsk och Øystein till jobbet och käkade. Sen tog vi bussen hem och sen har dem nerdsen suttit och spelat schack sen vi kom hem. Efter att Magnus Carlsen vann VM så ska verkligen alla spela schack här, haha. Blivit sjukt hypat. Jag har sovit lite i soffan och lagat laxpasta. Det är min kväll. Pratat med syster i telefon lite också. Jag försöker få hit henne till Norge igen. Hon har ju bott och jobbat här tidigare hon också. På tal om det, på måndag ska jag träffa Kent (min låtsaspappa) som bor lite utanför Oslo. Blir mysigt, byta julklappar och sådär. Hihi.
 
 
Har smakat på lite ny frukt också. Lychee och persimon (tror jag det heter?). Har gjort massa drinkar med lychee-likör men har aldrig tänkt på vad det egentligen är. Har inte ens tänkt att det är en frukt, haha. Men dem var sjukt goda i alla fall, har sett dem flera gånger hemma i Sverige och tänkt "undra vad det är? hur ska man äta dem egentligen?" bra att man har en gutt som vet sånt. Skalet är faktiskt mjukt och inne ligger en vit lite slemmig boll med en kärna i mitten, Sjukt gott!
 
Persimonen tycker jag smakar som en blandning mellan päron och mango. Jättegod!
 

NEW IN

Kategori: Vardag



I lördags tog älsk och jag en liten sväng på stan. Först mat på Saigon och sen shopping. Det enda i klädväg jag köpte var denna jackan från Zara, så fin! Har letat efter en lite mer classy jacka och denna är perfekt. Fint med gulliga detaljer också. 

Vi var på H&m-home också som jag tjatat om. Jag trodde ju det var en egen butik, men det var ju en våning av en vanlig H&m-butik så var inte så stort som jag hade föreställt mig. Men fanns en hel del fint. 

Nu ska jag nog hoppa in i duschen, kanske ta en tur på stan också. Ha det bra, puss! 

NEW YEARS EVE

Kategori: Vardag

Vi drog alltså till Tønsberg i tisdags och var där klockan två nånting. Var först hos Fredrik och Anniken en sväng, tog en liten tur i shoppingcentret och sen fixade vi oss nyårsfina. Sen bar det av till nyårsfesten. Massa roligt folk och sjukt god mat! Den var verkligen tiptop! Helt underbar kalkon och massor av annat gott plock. Annikens baconlindade dadlar i ugn måste jag bara göra någon gång! 

Förutom god mat bestod kvällen och natten av julklappsleken, spel, dans, god dricka, fyrverkerier och massa skratt. Dock slutade den inte speciellt kul men det är löst nu.

Bortsett från ett slut med massa tårar, så var min nyårsafton perfekt. Dagen efter tåg vi tåget hem klockan 12 och sen var det bara att dra och jobba klockan fem. Hade så gärna legat i sängen hela dagen, men så är det. 

Här kommer några bilder från nyår: