AN AMERICAN CRIME

Kategori: Vardag

Fy, jag fastnade framför filmen "An American crime" på tvn och nu känner jag mig illa till mods på något sätt. Hemsk film, har sett den tidigare för längesen vet jag. Ligger i sängen och mår nästan lite illa. Inte bra att se sånna filmer innan man ska lägga sig. Dumt gjort Moa! Ska lägga mig på spikmattan och lyssna på någon podcast eller något så att jag kommer på andra tankar. Godnatt! 
 
Slänger upp två härliga bilder från Ios i kontrast till inlägget 
 



PARTY

Kategori: Vardag

Igår blev det lite festande, vilket inte sker allt för ofta i mitt liv nu för tiden. Så det var trevligt! Var överraskningsfest för Fredde (Julias kille) och han blev jättechockad när vi alla hoppade fram ur köket och sjöng för fulla muggar. Haha, sjukt kul! Senare drog vi till stan där vi först hängde lite på Krögers, sen O'learys och sist Corehouse där vi dansade loss ordentligt. Halv 3 tog jag bilen hem till Nybban igen, himla skönt att bara kunna sätta sig i bilen och köra hem efter en utekväll ju!
 
Idag är jag sjukt trött, känner mig nästan bakis (spetsade någon min Kullamust igår?) men det beror nog på lite sömn. Johanna har varit här på lite fika och prat idag iallafall och så har jag ätit isterband, mums! Nu bara slappar jag i soffan framför en dokumentär och dagen lär nog fortsätta i samma spår känns det som.
 
Hoppas att ni har haft en bra helg!
 

SNICKERSKAKOR

Kategori: Mat&Bak

 
 
Bakade lite snickerkakor igår, var längesen jag gjorde dem nu. Så gott ju! Och inte så förfärligt onyttigt som andra kakor, så man kan äta med gott samvete!
 
Snickerskakor
200g mörk choklad
1 dl jordnötter
1 dl osötat jordnötssmör
 
Smält chokladen i vattenbad och häll upp hälften på bakpapper. Ställ in det i kylen så länge medans du värmer upp jordnötterna och jordnötssmöret i en kastrull på spisen på låg värme. När chokladen i kylen har stelnat brer du på jordnötsblaningen och sist på med resten av chokladen. In i kylen och sen är det bara att skära upp i rutor när allt stelnat.
 
Perfekt till kaffet!

JC COPY

Kategori: Kläder&Skor

Har ju bloggat om dessa snygga boots från Jeffrey Campbell förr och idag hittade jag ett par liknande i lite snällare prisklass. Dock inte riktigt lika snygga, men absolut ett bra alternativ om man inte vill lägga nästan 1800 kronor på ett par skor.

BABBELSIN

Kategori: Mat&Bak

Det bästa med hösten och vintern är ju nästan att det ploppar upp goda apelsiner i matbutikerna. Lätt godaste frukten ju! Köpte ett gäng igår så idag fick det bli apelsin till frukostyoghurten, gott!
 

HATTIFNATT

Kategori: Kläder&Skor

Jag älskar verkligen min nya hatt, så skönt att bara dra på sig när man inte orkar med håret. Och snygg är den ju också! Igår var jag ute hos pappa hela eftermiddagen och kvällen. Vi åt god mat + efterrätt i form av chokladfondue med frukt och marshmallows (mmmmm!) och så kollade vi film - Now you see me och After earth. Now you see me var väldigt bra! Se den hörrni! Stannade till en sväng hos Emil på hemvägen också och där blev det pizzabak mitt i natten, haha!
 
På tal om film förresten, såg Familjetrippen på bio i onsdags med Mogge. Den var riktigt kul faktiskt! Vi skrattade massor, haha!
 
Ha en bra helg nu allihopa! Ciaaaao

SYSKONDAG

Kategori: Vardag

Idag tog jag bilen in till Kalmar tidigt för att besöka min hjärtspecialist på sjukhuset igen. Vi pratade mest om hur det går med medicinen och kollade EKG. Var färdig där 10 och sen köpte jag lite frukost och satte mig vid hamnen. Mysigt! Sen gick jag runt och kikade lite i butikerna och 12 nånting mötte jag upp Elin. Vi gick runt lite och sen lunchade vi på Skafferiet. Var väldigt gott faktist! Sen blev det lite shopping och så hämtade vi lillebror s vi tog en fika med senare på Espresso House och jag fick min älskade chai latte, mmmm! Var väl hemma vid 7 och nu ikväll har jag varit helt slut så har mest legat och slappat i soffan.

Väldigt mysig dag iallafall! Ser ju inte syster allt för ofta så det var kul att ses igen.

Nä nu är jag för trött för detta, godnatt!

NY FRUKOSTFAVORIT

Kategori: Mat&Bak

 
 
Ja, dendär banangröten är helt klart en ny favorit på frukostbordet. Så gott! Och så enkelt att bara slänga ihop. Hade lite kokosmjöl i idag också, mums! Toppat med torkade aprikoser, valnötter och koksflingor.

OOTD

Kategori: Kläder&Skor

EASY

Kategori: Kläder&Skor

 
 
Här är det jag fick med mig från Kalmar igår. Den svarta tröjan blev sjukt dålig på bild (ser gråkonstig ut), men den är väldigt fin i verkligheten. Sådär hårig och mysig.

FISKSOPPA

Kategori: Mat&Bak

 
 
Gjorde en jättegod fisksoppa till lunch idag. Förutom torsk så hade jag i morötter, blomkål, paprika, gul lök, buljong och saffran. Och salt och peppar + lite andra kryddor såklart. Saffran ihop med fisk är himla gott tycker jag och så blir det ju så härlig färg! Juste, jag la även i en klick crème fraîche också som inte syns på bilden, hehe.
 
Har varit ute hos pappa ikväll, vi åt god mat och kollade Idol. Och så fixade han min dator också, så nu är den som ny. Allt är borta och återställt till så som den var när vi köpte den. Och fungerar som den ska nu också, skönt!
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag!
 
 

MYSIG DAG

Kategori: Vardag

Har sovit väldigt dåligt inatt, kunde inte somna igår så låg vaken hur länge som helst. Och sen när jag väl somnat vaknade jag flera gånger och hade svårt att somna om igen. Så irriterande när man är skittrött egentligen. Jaja, förutom att jag har varit lite trött så har dagen varit väldigt bra. Tog bilen in till Kalmar för att hälsa på lillebror som flyttat dit (när blev han så stor?) och vi hade det jättemysigt. Käkade god mat, shoppade lite och hängde i lägenheten. Han har ju flyttat till mitt gamla place, så det var ett kärt återseende. Var hemma igen lite efter åtta och resten av kvällen har spenderats i soffan, fick även besök av Emil en liten stund, trevligt!
 
Har ingen rolig bild så ni får en på min hallonsorbet som jag gjorde för några dagar sedan. Mixa hallon med vaniljkesella/kvarg/yoghurt eller vad ni vill. In i frysen några timmar - klart!
 

ONSDAG

Kategori: Vardag

Gjorde en laxgratäng till lunch idag innehållandes två laxfiléer, brocooli- och blomkålsmos, smörja på grädde och crème fraîche och så lite riven ost. Gott och enkelt! Bilden är förresten innan den fått gotta sig i ugnen, men det ser ni nog ;)
 
Nu känner man verkligen att det är höst! När Emil och jag var ute och gick igårkväll behövde man nästan vantar. Jag gillar ju inte hösten alls egentligen och tycker att man kan hoppa direkt till vintern efter sommaren. Blir alltid lite deppig och nere på hösten, men får hoppas de kommande månaderna blir mysiga.
 
Har varit hos pappa en sväng ikväll, vi åt kladdkaka som jag bakade igår och pratade massa. Mysigt! Nu är jag hemma igen och ser på Idol. Efter det blir det Stalkers och efter det Fille och Freddan i Breaking News!
 

GRÖT

Kategori: Mat&Bak

 
Blev inspirerad av Cecilia och hennes banangröt, så gjorde en egen variant på den till frulle idag. Och oj vad god den blev!
 
Banangröt
en halv banan
2 ägg
2 msk kruskakli
en liten skvätt mjölk
 
Mosa bananen med en gaffel och blanda ihop med resten av ingredienserna. Stek i stekpanna på "scrambled egg-vis". Jag toppade med lite ihopkokta jordgubbar och linfrön.
 
Detta kommer jag garanterat att göra fler gånger, typ godare än vanlig gröt ju!

DAGENS FRULLE

Kategori: Mat&Bak

Mitt "nybakta" bröd med pastrami och gurka, turkisk yoghurt med äpple och kanel, ett löskokt ägg och en kopp med te. Gott! Jag är fortfarande mätt.

SAKNAD

Kategori: Kärlek

 
Sjukt vad jag saknar Thai nu! Det blir liksom sån kontrast. Från att ha umgåtts nästan 24/7 varje dag i över en månad - till att bo över 60 mil ifrån varandra och inte ens kunna ses. Det är tufft. Och sjukt tomt. Förhoppningsvis så kommer vi inte ha det såhär alltför länge till i alla fall och det är skönt att veta. Hade man inte sett ett slut på själva "distansgrejen" så hade det nog varit betydligt jobbigare. Då skulle jag nog blivit lite knäpp i huvudet. Eller ja, mer knäpp än vad jag redan är då.
 
Vi är för bra vi <3

SÖNDAGSBAK

Kategori: Mat&Bak

 
Blev sugen på att baka något så det fick bli lite brödbullar. Kollade vad jag hade i skafferiet och slängde ihop en smet. Jag tror jag kommer ihåg måtten ungefär.
 
4 ägg
2 dl kokosmjöl
1 dl kruskakli
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 dl linfrön
2 dl turkisk yoghurt
1 dl vatten
 
Blanda ihop allt och forma till bullar (ca. 8-10 st). Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20 min.

NY KATEGORI

Kategori: Mat&Bak

Insåg att det blir en hel del inlägg här som handlar om mat, så jag skapade en ny kategori - MAT&BAK, där jag kan samla allt som rör ämnet. Bra ju? Ska bara komma ihåg att fota maten innan jag äter upp den, hihi. Detta blev dagens lunch i alla fall - fiskpaket bestående av torsk, morötter, tomat och purjolök. Enkelt och gott!
 
Koka morötterna en stund så att de inte är så hårda och lägg de sedan på en bit folie. Lägg på torsken som du saltar och pepprar. På med några skivor tomat och toppa med purjolök och dill. Pressa lite citron över och lägg till sist en smörklick uppe på allt och knyt ihop till ett paket - in i ugnen i 20 min på 175 grader. Klart!
 
Gjorde även en kall sås till på turkisk yoghurt, lite majonnäs, citron, vitlök, salt, peppar, dill och lite andra örter från kryddskåpet. Gott!
 

PROTEINPANNKAKOR

Kategori: Mat&Bak

Var sugen på pannkakor idag på morgonen så slängde ihop en nyttig smet på proteinpulver med vaniljsmak, 2 ägg, turkisk yoghurt, fiberhusk och lite bakpulver. Toppade med en blandning av turkisk yoghurt, hallon, blåbär och stevia. Mums! Bra start på dagen!

NIKE

Kategori: Kläder&Skor

Fick ännu ett par Nike-skor av älskling när jag var i Norge senast, så fina!

CRÊPES

Kategori: Mat&Bak

Åh idag har jag varit så sjukt sugen på Crêpes! Har kommit på mig själv flera gånger med tanken "ååh, nu skulle det vara gott med Crêpes med massa Nutella i!". Haha! Vi hittade ett ställe på Ios som heter Nutelleria som gjorde himmelska Crêpes. Gah, dör! Förutom nutella så kunde man få allt möjligt i dem - jordbubbar, banan, glass, vit choklad, brownies, nötter, grädde, vaniljkräm, jordnötssmör, cookies och olika choklad som Bounty, Mars och Kinder m.m. Min favorit blev med nutella, jordgubbar och nötter - MUMS!
 
Vi åt Crêpes på ett annat ställe en gång (innan vi upptäckt Nutelleria) och de var inte alls goda! Smakade bara äcklig fake-nutella. Då gjorde till och med jag bättre hemma i Norge sen. Haha, ja.. jag letade upp recept på Youtube när vi kommit hem och ställde mig och gjorde egna. Efter att ha gjort några stycken så blev de faktiskt bra. Det kluriga är ju att få dem så sjukt tunna och att de blir typ hårda och krispiga, inte som vanliga mjuka pannkakor. GAAH, nu blev jag sugen på det igen!
 
Här kommer några pics som paparazzi-Thai har tagit -
 

Sådär ser de alltså ut innan de viks ihop till en "strut". Mmmmmm!

THUESDAY

Kategori: Vardag

Somnade sent igår och vaknade tidigt av att brevbäraren plingade på dörren med mina bralls från Gina Tricot som jag klickade hem för några dagar sedan (satt som en smäck för övrigt). Så när jag tagit emot paketet la jag mig och somnade om och sov i några timmar till. Typ 4, haha. Alltså i fyra timmar, inte till klockan 4.
 
Annars idag så har jag inte gjort allt för mycket, var ute på en promenad runt sjön i det härliga höstvädret och sen haft en fullproppad TV-kväll med fotboll, Idol, hollywoodfruarna och nu Filip och Fredrik. Mys!
 
Kom och tänka på en sak nu förresten - varför skriver jag nästan alltid bloggrubrikerna på engelska? Vad är grejen med det egentligen? Försöker vara internättsjånal eller något? Thai har mobbat mig i flera månader över mitt uttal på ordet international, haha. Men nu tror jag att jag har lärt mig att säga det. Haha, nä men vet inte varför jag skriver dem på engelska faktiskt. Bara blir så, ser bättre ut. Mer international liksom.
 
Nä nu ska jag koncentrera mig på Fille och Freddan, hoppas er dag har varit bra!
 

HAPPINESS

Kategori: Vardag

Jag är så glad över att medicinen hjälper. Min puls är så mycket lugnare och jag får inte längre hjärtklappning så fort jag gör någonting. Förr fick jag hjärtklappning av att knyta skorna, vända mig i sängen, sträcka mig efter tv-dosan, resa mig från soffan eller gå till köket. Och så har jag haft det så länge nu att jag inte har vant mig vid att hjärtat inte rusar längre när jag gör dessa små saker. Jag är liksom "beredd" på att hjärtat ska börja banka något förskräckligt varje gång jag rör minsta lilla på mig. Men så gör det inte det. Och då blir jag så glad. Det känns så himla skönt att kunna gå upp för en trappa utan att känna att man ska dö och att hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen. Och jag blir lika förvånad varje gång jag inte behöver dra mig upp i trappräcket eller ta paus halvvägs upp.
 
Ska väl kanske inte ropa för mycket hej än, har ju inte gått på medicinen alltför länge och man vet ju aldrig vad kroppen säger om ett tag. Men just nu känns det väldigt bra i alla fall och jag tror på detta!

ANTS IN MY PANTS

Kategori: Kläder&Skor

Okej, har väl inte haft myror i brallorna då. Men på. Hihi.

NOMNOM

Kategori: Mat&Bak

Det där med att vara nyttig sket sig ju ganska snabbt. Bakade världens godaste dumle-kladdkakemuffins med Emil ikväll, dör så goda det var! Sådär sega och lite rinniga i mitten, namnam! Jaja, en muffins ska jag väl överleva. Nu tar vi nya tag! Haha.
 

BANANA PANCAKES

Kategori: Mat&Bak

 
Slängde ihop nyttiga bananpannkakor á la American style till frukost idag. De blev goda! Toppade med en klick jordnötssmör, blåbär och lite steviasocker.
 
recept till 3 pannkisar:
en halv banan
2 ägg
en msk kokosmjöl
en skvätt mjölk
en tsk bakpulver
 
Mosa bananen med en gaffel, släng i resten av ingredienserna och vispa ihop. Klart att steka!

CAUSE LOVE IS ALL I GOT

Kategori: Kärlek

ÖLAND

Kategori: Vardag

 
Kom precis hem från Öland och Borgholm. Har varit och hälsat på sis i hennes nya lägenhet tillsammans med mamma och måmå. Jättefint ställe verkligen! Vi gick och kikade lite i affärerna, fick med mig en stickad kofta och en söt liten nallebjörn hem (tack bästa måmå!), och så käkade vi på Elins jobb, gott! Haha, på tal om nallebjörnar. Jag har alltid älskat nallar och andra gosedjur, hade hela sängen full när jag var liten. Och varje kväll när jag skulle sova så la jag alla på en rad intill väggen med täcket perfekt lagt upp till "hakan" så att dem skulle kunna andas. Och så pussade jag dem god natt allihopa. Haha, trodde att de hade känslor som vi människor typ, eller nåt.
 
Och oj vilket väder det är! Helt sjukt så varmt och inte ett enda moln på hela himlen! Strandväder ju! Och lika fint ska det bli imorgon. Skönt!
 
Hoppas att ni har haft en bra dag! Pusss

NU KÖR VI

Kategori: Vardag

Okej, nu har jag bestämt mig för att börja äta bra och nyttig mat. Senaste halvåret har jag inte tänkt ett skit på vad jag stoppat i mig. Det har varit mycket dålig mat, godis, chips och sånt. Det sjuka är dock att jag tror nästan inte att jag har gått upp någonting i vikt. Och då har jag inte rört på mig eller tränat något över huvudtaget heller. Knappt gått en promenad (på ett halvt år!!). Antagligen beror det på att jag varit sjuk och att min kropp liksom går på högvarv 24/7 och nästan "tränar" av sig själv eller vad man ska säga. Att ha en vilopuls på 120 som sedan skenar iväg av att bara resa sig från en stol gör ju att kroppen gör av med en hel del energi säkert. Det är vad jag tror i alla fall, för förr när jag ätit dåligt och inte rört på mig så har jag snabbt sett hur jag gått på mig.
 
En av biverkningarna på min nya hjärtmedicin är viktuppgång (kan vara, inte alla som drabbas av det självklart) och jag har även läst att den blockerar det enzym i fettcellerna som bryter ned fett. Alltså kommer jag säkert rulla fram snart om jag fortsätter att äta som jag gör. Haha, nejdå. Men tror min kropp mår bra av lite riktig och sund mat faktiskt och inte så sjukt mycket socker hela tiden. Hjärtat mår inte heller bra av för mycket socker, det har jag märkt flera gånger då jag fått hjärtklappning och haft svårt att få ned pulsen.
 
En biverkning som är väldigt vanlig av medicinen är också att man blir väldigt trött och genom att äta bra mat så kan jag nog förhindra det en hel del.
 
Tänker inte gå på någon diet eller något, utan äta det jag tycker känns bra och nyttigt bara. Det vill säga, inte så mycket socker och kolhydrater - utan mer av protein, fett och grönt.
 
Så, ville bara få det sagt här så att jag inte kan misslyckas, haha!

BOOTS

Kategori: Kläder&Skor

Nu är ju snart hösten här och man börjar sukta efter höstkläder och skor. Här är några sjukt snygga boots jag hittade hos Nelly. Vill ha alla!

DIZZY DIZZY

Kategori: Vardag

Inatt har jag inte sovit bra, vaknat hela tiden och haft svårt att somna om. Tror det är medicinen som spökar lite. Några timmar efter att jag tagit den igår kände jag mig helt weird, snurrade i huvudet, blev sjukt trött, pratade konstigt och hade problem med att gå. Kände mig nästan full, haha! Tar säkert ett tag innan kroppen vänjer sig, men det ska nog bli bra så småningom.
 
Annars så har jag fått världens halsont också, inte kul! Är en pina att bara försöka svälja mitt egna saliv, får hoppas det går över snabbt och att jag inte blir sjuk. Halsont är nästan alltid första tecknet på att jag ska bli sjuk och jag har haft halsfluss många gånger. Jaja, håller tummarna på att det bara är en liten snabbvisit.
 
Igår så träffade jag mormor i alla fall, vi kollade på bilder från resan och pratade massa. Och mumsade Ben and Jerry´s. Mysigt! Sen hängde jag med Emil en stund  också, trevligt!
 
Nä nu ska jag fixa något att äta, ciaaao!
 
Bjuder på en härlig bild från Ios när vi simmade ut till klipporna.

SHOPPING IOS

Kategori: Kläder&Skor

Tänkte visa vad jag köpte när vi var iväg på Ios. Blev inte så mycket shopping, men litegrann.
 
mönstrade sjukt sköna bralls, fake ray bans
 
bikini
 
rosa linne, spetskjol
 
en liten ring. köpte även en till mamma fast med lite mer blå sten
 
och små söta mini body mist och lotion från VS. (dessa var tydligen de enda jag kunde köpa enligt henne i butiken eftersom jag redan checkat in bagaget på flyget. förstår dock inte varför eftersom man kan köpa sprit och annan dricka i taxfreen och ta med in)

HEJ MEDICIN

Kategori: Vardag

Har inte mått så bra senaste dagarna så hämtade inte ut medicinen förens idag. Igår sov jag nästan hela dagen och enda maten jag fick i mig var ett glas blåbärssoppa. Men idag mår jag bättre, skönt! Var några timmar sen jag tog första tabletten nu i alla fall och känns faktiskt redan som att hjärtat slår lite lugnare. Ska bli spännande att se hur jag mår efter att ha käkat dem ett tag. Jag tror att det kommer bli väldigt bra i alla fall! Och får hoppas jag slipper jobbiga biverkningar.
 

DIY: STUDDED SHORTS

Kategori: Inspo

Fick massa nitar av älsk för några veckor sedan och nu har jag satt fast en del av dem på mina shorts. Visst blev det snyggt?
 

MY ROOM

Kategori: Vardag

HOME SWEET HOME

Kategori: Vardag

Nu är jag hemma i Sverige igen, kom igårkväll klockan 22 efter en 9 timmars resa från Oslo. Känns konstigt att vara hemma igen, har ju varit iväg i lite över en månad. Men ska bli kul att träffa alla här hemma, vi har även fått ett litet tillskott i familjen hemma hos pappa i form av en liten valp som heter Hosta. Ska bli väldigt kul att få busa med henne!
 
Var ju ett tag sen jag skrev här nu, men senaste tiden har spenderats i Oslo. Thai har nämligen fått jobb och flyttat dit. Himla kul! Så nu ska jag bara bli frisk så jag kan flytta dit också. När mamma är hemma med bilen sen ska jag till apoteket och hämta min hjärtmedicin. Ska bli riktigt spännande och jag hoppas verkligen att den kommer få mig att må bättre. Vill kunna jobba igen och ta tag i mina planer! Jaja, det ska nog bli bra.
 
Tog lite bilder med systemkameran på mitt rum förut, de kommer upp i ett nytt inlägg snart. Så håll utkik! Kanske ska börja ta lite bättre bilder till bloggen? Blir ju annars bara mobilbilder som jag tar från Instagram, inte så kul ju.