LAZY SUNDAY

Kategori: Vardag

Ledig idag, skulle jobbat igår 22-05, men fick gå hem klockan 00, hela dagen igår kände jag mig konstig. Som att jag glömt ta min medicin till hjärtat. Hade ingen kraft i kroppen, kroppen vibrerade invärtes och kände som jag skulle svimma. Så kände att jag aldrig skulle klarat en stressig natt. Tur att det finns snälla kollegor som ställer upp då. La mig direkt i sängen när jag kom hem, klarade inte ens ta av mig kläderna eller tvätta bort sminket. Idag känns det lite bättre, men fortfarande inte helt bra. Har legat i soffan hela dagen framför OS, riktigt kul att killarna vann stafetten! Känns ju helt okej att vara svensk i Norge nu, med två OS-guld på rad och dessutom spöa Norge så det smäller om det. Hehe.
 
Annars så har det ju varit Valentines Day, jag gillar ju verkligen såna dagar och hade sett fram emot det. Gick hem en timme tidigare från jobbet, köpte macarons på Sebastien Bruno och allt. Men kvällen blev sådär. Vi hade bestämt att äta på en tapas-restaurang men var helt fullt. Och det var det dessutom på alla de andra 10 restaurangerna som vi försökte få bord på. Så slutade med att vi fick ta nåt café-bargrejs som var sådär, massa fulla människor och maten var ingen direkt höjdare. Jaja..
 
Men vi tog igen det igår istället med att äta lunch på stället vi hade siktat in oss på i fredags. Och det var jättegott! Vi beställde 5 rätter - gratinerad Chèvre (min favorit), musslor, Entrecôte, någon potatiskaka med korv i och underbar fisk. Till efterrätt blev det chokladfoundant och den var sjukt god! Mmmm. Måste dit snart igen och testa andra rätter, plus äta den honungsgratinerade Chèvren igen!
 
 

BREAKFAST

Kategori: Vardag

Vaniljekesam med massa gottigt på, äter typ kesam varje dag till frukost. Godare än kesellan hemma faktiskt!

FRIDAY

Kategori: Vardag


Ja fredag idag, jobbar 22-05.. Inte så sugen på det, men men. Var skönt att få sova ut idag i alla fall. Ska hoppa in i duschen snart och sen gå och handla, ska laga tacogratäng idag har jag tänkt. MUMS!
 
Ha en bra fredag och helg på er!
 

SWEDISH SEMLA

Kategori: Mat&Bak



Ja direkt efter jobbet gick jag över gatan till W.B. Samson där jag sett att de säljer svenska semlor. Men de stängde klockan 17 så var 10 min försen. Men semla skulle jag ha, så hoppade av trikken vid centralen och gick en bra bit på Karl Johan innan jag hittade en ny W.B. som hade öppet, woho! Total lycka! Köpte med mig två stycken, en till mig och en till min kära pojkvän. Men fick visst äta själv då han precis kom hem från gymmet och kände att en semla var lite onödigt. Tyvärr, så var den inte så god som dem man köper hemma. Blev faktiskt lite besviken. Brödet var inte gott och var nästan ingen mandelmassa i (som ska blandas ut med grädden) Men den slank ner ändå, smakade ju semla liksom. Hehe. 

Har ni ätit semlor än? Jag trodde fettisdagen var i februari, men är visst i mars i år. Gäller att vara ute i god tid! 

FÖRSTA HELGEN

Kategori: Vardag

Ja, har haft min första helg sen jag flyttade till Oslo. Jobbade dag i fredags och sen dess har jag varit ledig och är även det imorgon. Så himla skönt, behövde verkligen det!Har haft så sjukt ont i halsen sista dagarna och känt mig småsjuk så en snäll tjej på jobbet tog mitt nattpass igår, därav min lediga helg. 

Imorgon ska jag dra en tur på stan, måste till Skatteetaten och så har jag lite grejer att handla också. Tror jag får min lön imorgon också. Min första hela lön. I december var jag ju i Sverige en vecka och november jobbade jag ju bara halva månaden. Så blir najs! Men en stor del går direkt in på sparkontot. Har ett till mission imorgon - köpa semlor. Har sett att flera redna ätit det och jag har varit så sugen sista tiden. Och för några dagar sedan såg jag ett bageri som sålde "svenska semlor", fantastiskt ju! 

I fredag var vi ju på Veronica Maggio förresten och hon var riktigt bra! Jättemysig konsert! Vi hade sittplatser och det var himla skönt faktiskt. Att bara sitta och njuta och hålla handen med min finis istället för att stå och trängas där nere på golvet med allt galet folk. Var dock en hel del galna uppe på sittplatserna också, haha. 

Nä, dags att nana. Hoppas ni har haft en bra helg! Pussis 

CHICKEN HEART

Kategori: Mat&Bak



Ännu en ny smakupplevelse - kycklinghjärtan. Det är dem bruna grejerna som ligger där. Faktiskt gott! Men känns ändå lite weird när man tänker på vad det är, man får liksom försöka att inte tänka på det när man äter. Var full fest här igår, folket drog kanske klockan 03 eller något och då gick T och jag en liten promenad. Haha, skulle köpa Kebab eller hamburgare men dem stängde precis så fick bli en burgare på Shell istället. Faktiskt god!