H&M HOME

Kategori: Inspo

Har fortfarande inte varit i H&M home-butiken än. Måste dra dit snart, finns ju massor av fint!

GOLDEN

Kategori: Vardag

Här är mobilskalet jag köpte, fint va? Gillar att det inte är lika klumpigt som vanliga skal, egentligen är det ju snyggast att inte ha skal på alls. Men kan vara bra att ha något som skyddar kanterna från att bli slitna och ifall man skulle tappa den.

TORSDAG

Kategori: Vardag

Är en trött tjej som ligger i soffan nu kan jag säga. Det tar på krafterna att vara ute och shoppa i mellandagarna. Hittade ingen bra råsaftcentrifug men blev en hel del annat. Två par skor, en kofta, en topp, armband, mobilskal och en klänning till nyår. Tror det var det. Dock stängde affärerna klockan fem, vilket vi inte var beredda på, så hann inte handla allt jag skrivit upp på listan. Får ta en runda på stan i Nybban imorgon. 

Imorgon är sista dagen här, sen drar jag hem till Norge tidigt på lördag igen. Åh så fort det har gått. Hade behövt några dagar till känner jag, men men. 

Nu ikväll har Emil varit här några timmar, var mysigt. Han drar till Australien om mindre än två veckor så kommer nog inte se honom på väldigt länge nu. Får hoppas att han får det underbart där borta. Har packat lite nu och det var väldigt bra att jag tog med så pass lite kläder och grejer hit. För nu är resväskan proppfull och jag kommer behöva ha extraväskor eller påsar med mig. Haha. 

På måndag kör jag en jobbdag, sen på nyårsafton drar vi till Tønsberg för att fira nyår, blir nog mysigt. Dock jobbar jag på onsdag dagen efter sen, men börjar inte förens klockan 17 så det ska nog gå bra hoppas jag. Tror bara det tar lite mer än en timme med tåg. 

Hoppas ni har haft en jättebra jul allihopa! Puss på er 

GOD JUL

Kategori: Vardag

Idag är det alltså julafton. Den började med frukost och julklappsutdelning hemma hos mamma. Mysigt! Dagen och kvällen har sen spenderats hemma hos pappa och gänget där. Vi har ätit massa julmat, ätit godis, kört julklappsleken, ätit lite mer godis, kollat Kalle Anka, öppnat julklappar, ätit Ris a la Malta, kollat film, ätit mer julmat och slappat i soffan. En julafton helt i sin ordning alltså. 

Kom ju hem till Sverige i lördags och sen dess har det varit fullt upp. Stressat runt i Kalmar efter julklappar, bakat pepparkakshus och slagit in paket tillexempel. Imorgon blir det en sväng till mormor, mys! Och sen på kvällen lite partaj med tjejerna. Ska bli så kul att se dem igen! Sen den 26e tar jag nog en sväng till Kalmar för att trängas med alla miljoner människor. Usch gillar inte alls att shoppa i mellandagarna egentligen men måste hitta en klänning till nyår och så ska jag kolla efter en råsaftcentrifug som T och jag har spanat på länge.

På lördag eller söndag åker jag hem till Oslo igen. Ska nog träffa Kent i Oslo på söndag och sen jobbar jag på måndag igen. Usch, dagarna går så fort. Vill stanna här lite länge, hinner inte med allt jag vill göra och träffa alla ju vill.. jaja. 

Nä nu börjar ögonlocken bli väldigt tunga. Dags att nana. Slänger in en bild på pepparkakshuset och en på lilla granen hos mamma med alla klappar under. 


LÖRDAG

Kategori: Vardag

I onsdags fyllde som sagt älskling 24 år, så på morgonen klockan halv sju väckte jag honom med frukost och paket på sängen. Mys! Sen blev det jobb till klockan fem och efter det fixade jag färdigt tårtan och sen drog vi och käkade tre-rätters på en Indisk restaurang lite senare på kvällen. Det var mysigt, men maten var sådär. Har ätit bättre indisk mat förr. Vi var ganska mätta efter så tårtan tog vi i torsdags istället. Gjorde en chokladtårta med banan och grädde i, med chokladmousse runt, vit choklad på kanterna och hallon och chokladhjärtan som dekoration. Mums! Igårkväll kom lite folk hit och så spelade vi Party Alias, haha det var kul!
 
Idag har jag bara slappat, nästan legat i sängen hela dagen med Paradise Hotel. Laddar upp för jobb 22-05 inatt, inte jättesugen men är väl bara att kämpa på. Ledig imorgon och sen är det jobb måndag-fredag nästa vecka innan jag drar hem till Sverige på lördag. Längtar massa! Om jag inte är för sliten imorgon så ska jag försöka ta mig ut på lite julklappsshopping. Känner mig lite stressad nu alltså. Inte långt kvar ju!
 
Så mysigt med alla juldekorationer överallt! Börjar få lite julstämning nu. Bakade lussekatter i måndags också och dem blev sjukt goda och saftiga! Det är jul det!
 
Bilden är tagen efter restaurangbesöket i onsdags sent på kvällen. Och då sitter folk ute på uteserveringarna, sjukt att dem fortfarande är öppna såhär års. Dock har de ju värmelampor och sånt så är säkert inte så kallt, men i alla fall. Ser mysigt ut.

MONDAY

Kategori: Vardag

Lite dålig på att uppdatera här. Har inte hänt så väldigt mycket sen sist, mest jobbat. Thais föräldrar har varit här i helgen också så då passade vi på att låna bilen till Ikea i fredags. Köpte en byrå, matta till vardagsrummet och toan och en hel del köksprylar. Blev himla bra! Och den där byrån har vi slitit med kan jag säga.. När vi kom hem på kvällen satte vi direkt igång med att montera ihop den, men då upptäckte vi att vi inte hade alla delar och grejer. Vi hade missat att det var två kartonger med grejer man skulle ha, haha. Så Thai fick köra tillbaka och hämta resten. Och sen som alltid blev det lite tjafs och irritationer under tiden och så upptäcker jag dessutom att vi satt en del fel längst ner, så då får vi ta isär allt igen och börja om. Haha, fail. Ikeamöbler är verkligen till för att man ska få utbrott på. Vi orkade inte göra färdigt den utan fick istället hjälp av Thais pappa dagen efter som fixade klart den. Blev himla bra faktiskt!
 
Nu är klockan snart 13 och jag ligger fortfarande i sängen. Skönt att vara ledig idag! Låg länge inatt och pillade med min nya iphone som jag fått av min gutt, skönt att säga hejdå till min gamla 4:a. Jag har tyckt att den varit jättebra, men nu märker jag att den nya är typ tusen gånger snabbare, hehe.
 
Idag ska jag ta en shoppingtur i stan, leta julklappar och också köpa present till Thai som fyller år på onsdag. Vet vad jag ska köpa så ska bara hitta något bra.
 
Gjorde knäck för några dagar sen också, mmmm så goda de blev! Men det var inte lätt att hitta knäckformar ska jag säga. Äter dem inte knäck i Norge eller?
 

DECEMBER

Kategori: Vardag

Ja sjukt att det redan är december! Detta året har gått fort. Men också väldigt sakta. Vet inte vad jag ska tycka egentligen. Har varit ett ganska konstigt år. Och jobbigt. Men också väldigt bra. Många månader gick bara åt till att vara dålig och ligga hemma. Men har hänt bra saker också. Resan till Ios var helt klart årets höjdpunkt. Och att jag lärt känna och kommit ännu närmare min finis. Vet inte hur jag kom in på detta nu.. Jaja..

Idag har jag jobbat och direkt efter tog jag trikken till Aker Brygge, tog typ bara 3 min så kunde nog gått egentligen. Men med mitt lokalsinne hade det nog inte slutat så bra. Hehe. Där väntade iallafall de andra på Fridays där vi åt massa gott. Fick i mig både varmrätt och efterrätt, mums! Är fortfarande mätt.. Men det var trevligt. Imorgon börjar jag klockan 17, skönt med sovmorgon. Dock blir den inte allt för lång, ska möta älsk på hans jobb så ska vi luncha efter 11 nångång och sen ska jag till banken. Har fått mitt norska personnummer nu så ska fixa bankkonto så att jag kan få lön snart. 

Vad har hänt annars då? Igår hade vi lite adventsmys. Åt godis, tände första ljuset i adventsljusstaken och så fick jag syn på en adventskalender med massa paket hängandes på. Han är ju så söt min gutt som fixat och grejat med det i smyg. Har alltid velat ha en sån kalender och nu har jag fått det, hihi. Lyckosamma jag! Är redan spänd på morgondagens paket. 

Nä nu ska jag lägga ner mobilen och försöka sova. Godnatt!