SNART

Kategori: Vardag

Inte skrivit på ett tag nu. Vi har fortfarande inte fått internet hemma och är så segt att surfa med mobilnätet. Men nu är jag hos pappa så passar på att slänga in ett inlägg.

Har inte hänt så mycket sen senast tror jag inte. I lördags var det grillmys hemma hos Bella iallafall! De andra drack vin, drinkar och shottade och jag drack hallonsaft, hihi. Var himla trevligt iallafall! Körde in partytjejerna till Kalmar innan jag drog hem och la mig. Har inte varit så pigg senaste dagarna så orkade inte hänga på ut, annars hade jag gjort det. Har inga problem att vara ute nykter.

Nu ser vi på film och har precis ätit min bananpaj som jag bakade tidigare idag. Den blev verkligen sjukt god! Smakar som friterad banan och den blev sådär knäckig och seg. Tillsammans med vaniljglass, mmmm! Haha tur att jag själv är nöjd med mitt verk iallafall.

Har köpt biljetter till Norge och älsklingen nu också. Så på fredag morgon drar jag. Ska bli så underbart! Och idag är det bara 12 dagar kvar till vi sitter på planet mot Ios och Grekland. Woho!

ÖLAND

Kategori: Vardag

Blev inget Borgholm idag, Elin har fått ögoninflammation och känns inte så bra att jag ska ligga i samma säng som henne då eftersom det smittar ganska lätt. Så jag och Emil drog bara över bron, blev en sväng på Ölands köpstad först där jag hittade en strandväska från Björn Borg. Sen drog vi till Eriksöre och la oss vid vattnet. Sjukt härligt!

Efter stranden drog vi till Pizzapalatset i Kalmar och käkade, mums! Nu kollar jag fotbollen, fan Sverige tryck in ett mål nu!!!! De är ju så nära! Nä koncentration på fotbollen nu. Ciaaaao

TISDAG

Kategori: Vardag

Idag har det inte hänt något speciellt alls. Pysslat lite här hemma, varit en sväng hemma hos pappa, handlat och bakat paj. Pajen blev riktigt god måste jag säga! Vet inte varför jag börjat baka så mycket paj. Förr var det ju kladdkaka som gällde (som jag för övrigt var mästare på att göra), hehe.

Nu ligger jag i sängen, har packat lite och så blev det en sen dusch. Imorgon tar jag bilen upp till Borgholm och syster. Hon jobbar men jag tänkte dra till Köpingsvik och sola. Och sen sover jag där och så blir det att umgås med Elin på torsdag sen. Hoppas på fint väder!

Nä oj vad klockan är mycket! Måste sova om jag ska orka upp imorgon. Godnatt!

Bild på en trött Moa i söndags innan stranden

TANDLÄKAREN OCH FOTBOLL

Kategori: Vardag

Blev inget solande idag sen, jag ringde till tandläkaren och fick tid klockan 14. Har haft en tand som det lossnat en bit på men har inte tänkt så mycket på det. Men sen nu senaste tiden har jag fått lite ont i den så tänkte det var bäst att ringa dem. Så fick en tid nästan direkt och så såg dem att det var en gammal lagning från 2010 som lossnat, så de slipade ner lite och så fyllde de igen med nytt. Så det var ju bra! Men så såg de på röntgenbilderna att jag har en visdomstand som sitter under tandköttet åt helt fel håll. Den ligger liksom ned, så den kommer jag få operera bort senare. Jaja.. efter tandläkaren drog jag med ett totalt bedövat fejs på högersidan in till Kalmar med pappa. Vi köpte en smörgåstårta och delade på ute i gräset (jag fick väl inte i mig så mycket, hade lite problem med att äta, haha) och sen blev det ju fotboll. Riktigt kul match faktiskt och var ju helt fullsatt, kul! Norge vann med 3-1, härligt!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
Såhär har jag glidit runt idag. Som en jättebebis i sparkdräkt
 
 
Ser ni visdomstanden till vänster som ligger där? Haha. Och så tanden jämte är den som vi fixat. Det vita på den är den gamla lagningen som gått sönder, så den har de tagit bort helt nu och fixat ny. Har ju varit en så stor glipa mellan de tänderna där så har ju fått använda tandtråd så fort jag ätit något eftersom det fastnat mat där. Blä. Men nu är det som det ska igen!
 

SOLA OCH BADA

Kategori: Vardag

Ja igår blev det en heldag på stranden med mamma, Kent och så Kents bror och hans familj. Mysigt! Och helt underbart väder ju! Badade flera gånger, sjukt skönt!

Nu ligger jag i sängen och drar mig lite. Har varit vaken i någon timme kanske men älskar att bara ligga kvar i sängen. Skulle kunna göra det i flera timmar, hihi.

Sjukt najs väder idag också, men hatar att bo i lägenhet utan att ja egen trädgård. Vart ska man lägga sig och sola liksom? Åh! I-landsproblem.. Ikväll ska jag och pappa in till Kalmar och se fotboll igen. Kvartsfinal mellan Spanien-Norge, får hoppas det blir lite mer fart i denna matchen mot den förra vi var och såg.

Nä, nu blir det lite frulle och sen ska jag fasen ut och sola!

LÖRDAG

Kategori: Vardag

Idag har det inte hänt så mycket. Dagens händelse var väl när jag typ svimmade inne på Apoteket. Stod med mamma och Kent som skulle betala och jag kände hur jag började må skit. Blev helt kallsvettig, skallen vibrerade, det började svartna för ögonen och jag trodde jag skulle spy. Så jag satte mig på stolen och andas konstigt och la mig sen på golvet. Mitt i Apoteket. Haha. Och där låg jag medans de hämtade vatten åt mig. Men piggnade till ganska fort, skönt det!

Tog en liten lugn sväng runt sjön ikväll. Måste försöka börja röra lite mer på mig, små lugna promenader ska jag nog klara av. Men det var skönt iallafall!

Nu ligger jag i sängen och ska sova, imorgon blir det en sväng till Öland och playan. Har velat dra till stranden i flera dagar nu men har inte kunnat. Men nu så! Ska ju bli bli fint väder också.

Fredag

Kategori: Vardag

Halloj! Idag har jag haft besök av fina lilla mormor, vi satt ute på balkongen pratade massa. Mysigt! Annars nu ikväll har jag inte gjort så mycket, varit och hämtat ut paketet med bikinisen och det jag beställde för ett tag sen. Allt satt kanon, så det var ju braaa. Sitter i sängen och myser i nya pyjamasen nu och ska snar sätta igång Lejonkungen. Älskar sen filmen och det var jättelängesen jag såg den nu. Kommer säkert gråta som ett litet barn när Simbas pappa Mufasa dör. Så sjukt sorgligt ju! Fy.

Ha en bra fredagskväll nu! Ciaaao

TESTAR APPEN

Kategori: Vardag

Ja, jag kör ett litet inlägg från blogg.se-appen så får vi se hur det funkar. Har flyttat nu och vi har inte fått igång internet i nya placet än så kan inte blogga från datorn.

Igår var första natten vi sov här iallafall och jag sov faktiskt väldigt bra. Hoppas jag gör det inatt också. Idag har jag inte gjort alltför mycket, organiserat alla mina kläder och sen fixat med massa andra saker. Är ju lådor och grejer precis överallt här hemma nu. Men det blir nog bra när det är färdigt. Annars har jag lagat mat och färgat ögonbrynen. Mina bryn bleks ju så sjukt mycket i solen, men nu är de fräscha igen!

Nä är väldigt trött, skulle egentligen bara testa blogg-appen och se om den funkade. Godnatt och sov så gott!

16 JULI

Kategori: Vardag

Hej igen! Har inte skrivit på ett tag nu, har varit lite jobbigt senaste tiden så har inte orkat. Var ju och cyklade på sjukhuset för en vecka sen och det gick väl bra, förutom att jag mådde skit efter när jag satt och pratade med hjärtspecialisten. Ville spy, började kallsvettas och var tydligen helt vit i ansiktet enligt läkaren. Så hörde inte så mycket av vad han sa och fick lägga mig på sängen med en spypåse. Han sa i alla fall att jag har något som är väldigt ovanligt och som det inte finns något svenskt namn på, men det är mest kvinnor i åldern 15-40 som drabbas. Och det innebär ju bland annat att jag har onormalt hög puls som även går upp väldigt snabbt vid minsta ansträngning. Har en vilopuls på lite över 100 och genom att bara resa mig upp från en stol så går den upp till 130. Läkaren sa att jag får försöka lära mig att leva med det, men att vi hoppas att medicin kommer hjälpa. Kommer få börja med den någon gång i september när de vet svaren på de senaste testerna jag gjort.
 
Känns som sagt ganska jobbigt just nu. Har ju gått och väntat i flera månader nu på att de ska hitta felet och göra mig frisk så att jag kan bli gamla vanliga Moa. Men så får jag höra att jag får försöka lära mig leva med det, det gör mig ganska ledsen. Vissa dagar orkar jag inte göra någonting och min kropp klarar inte av ansträngning. Som i söndags var jag och pappa och kollade på Norge-Holland i Kalmar, inte speciellt ansträngande kan man tycka, men när jag kommit hem på kvällen mådde jag riktigt dåligt. Fick inte ner pulsen, mådde illa och hade sånt sjukt tryck i huvudet. Var så trött och ville bara sova men kroppen är så uppe i varv att så fort jag somnar så vaknar jag på en halv sekund igen. Klarar inte att ligga på sidan för då spårar kroppen ur totalt, är svårt att förklara hur det känns. Mamma fick sitta vaken med mig nästan hela natten och hela dagen igår var helt förstörd. Orkade inte göra någonting, bara att klä på sig och borsta tänderna är som att springa 5 km typ och jag får lägga mig i sängen och vila efter.
 
Aja, nu får det räcka med neggo-snack.
 
Idag mår jag bättre än igår i alla fall och det är skönt. Sitter och kollar Sverige-Italien nu och det står 3-0 till Sverige. Härligt! Är sjukt trött men blir att hålla mig vaken tills älskling slutat jobbet så vi kan videochatta. Saknar honom så mycket!
 
Hoppas ni (vilka ni nu är) mår bra och njuter av sommaren! Pusss
 
 
En bild från i söndags

ONSDAG

Kategori: Vardag

Fy vilket tråkigt väder det har varit idag! Och regnat massa. Blä! Vart tog sommaren vägen liksom? Men är kanske bra att det kommer lite regn nu så att marken och växterna blir glada. Men snart får solen gärna komma fram igen. Idag har jag mest slappat och städat. Och nu ikväll hängt med Emil, trevligt! Har precis sett fotbollen nu också, fan så surt att de inte kunde få in ett mål till när de hade chanserna. Jaja..
 
Nu ska jag packa ner träningskläderna och ställa klockan tidigt imorgon. Och nej, jag ska inte upp och träna, haha. Är dags att svettas på träningscykeln inne på sjukhuset igen och trampa tills jag dör med massa sladdar på kroppen. Förstår inte varför jag ska göra det igen, men men.. Blir nog att ta lite blodprover också om jag hinner. Ska nämligen träffa syster i stan också, blir mysigt.
 
Hoppas att ni har haft en bra lill-lördag! Ciaaao

NYA KAVAJEN

Kategori: Kläder&Skor

kavaj - lindex, bustier - bik bok, shorts - gina tricot

TISDAG

Kategori: Vardag

Oj vad trött jag är. Har varit igång hela dagen nästan. Varit på vårdcentralen lite snabbt, sen blev det lite shopping på stan, köpte en vit kavaj, ett par shorts och lite solprodukter på apoteket. Sen har jag och mamma varit iväg och kollat runt på loppisar, mysigt!
 
Nu ligger jag i soffan och ser på tv, Håkan Hellström har ju konsert på Skansen. Nostalgi! För massa år sen lyssnade jag mycket på hans musik, men kan inte de nya låtarna. Mina favvislåtar är "Det är så jag säger det" och "Nu kan du få mig så lätt". Massa minnen!
 
Gjorde varsin Virgin strawberry daiquiri till mig och mamma förut, blev himla god!
 
 

SUMMER SHOPPING

Kategori: Kläder&Skor

Klickade hem lite från H&M ikväll. Bikinisen och sandalerna hittade jag på rean, perfa ju! Köpte ett pyjamasset också men det passade inte in i collaget. Åh, längtar så mycket till vi drar nu. På torsdag är det exakt en månad till planet lyfter från Oslo flygplats. Ska bli underbart att komma iväg. Och speciellt att få resa med bästa killen. Lycka!

VITA SAND

Kategori: Vardag

Drog med mig mamma till beachen idag. Jag ville egentligen till Öland men det fick bli Vita sand, dock hade vi lika gärna kunnat kört till Öland eftersom vi körde flera mil fel när vi skulle dit, haha. Blev liksom samma restid. Men det har varit en härlig dag med sol och bad! Nu ikväll har jag bara slappat i soffan och snart blir det nog sängen. Är så sjukt trött nu.
 
En några dagar gammal bild;
Och så lite Vita sand;
 

EN DAG PÅ STRANDEN

Kategori: Vardag

Vädret såg ganska osäkert ut idag på morgonen, men vi bestämde oss för att dra över till ön i alla fall. Och det var ett bra val för vi har haft en jätteskön dag! Solat, ätit massa gott och badat. Jag är ju badkrukan numero uno, så är faktiskt lite stolt att jag tog mig ett dopp. Nu är jag hemma igen och har precis ätit grillat, mumma! Imorgon ska det ju bli ännu finare väder, så får nog bli att dra över då också. Blir kanske Köpingsvik, får se!
 
Hoppas att ni har haft en lika härlig dag som jag!

FRIDAY, I'M IN LOVE

Kategori: Vardag

Åh nu är jag trött. Har rensat alla mina kläder idag, blev flera kassar fulla med sånt jag inte använder. Helt sjukt. Och så mycket som jag aldrig ens använt eller bara haft en gång. En konversation mellan mig och mamma när jag rensade löd såhär - mamma: "dem där har jag aldrig sett dig ha" jag: "jo dem hade jag på Öland en gång". Haha. Och sådär var det med typ hälften av kläderna. Skönt att bli av med det nu iallafall. Ska snart hoppa in i duschen, imorgon bär det av tidigt till Öland med Anna. Stranden, here we come! Ska bli härligt! Inte solat på evigheter nu så all färg jag fått är ju borta, så tråkigt att den försvinner så fort.
 
Nä nu väntar duschen, ska försöka somna i tid ikväll. Har haft jättesvårt att somna senaste nätterna, hatar det. Får hoppas det går bättre ikväll.
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag, pusss!
 
Två gamla bilder från Öland;
 
 

You're the best

Kategori: Kärlek

thursday

Kategori: Vardag

Slapp dag, as usual. Men har faktiskt varit lite piggare idag och inte haft lika ont i kroppen heller. Skönt! Nu slöar jag i soffan framför Hell's Kitchen, mätt efter en god grillmåltid. Precis sett matchen mellan Sverige-England också, gick ju bra för brudarna. Härligt!
 
Slänger in en bild på mina nyfixade naglar, fick bli lite fransk manikyr. Fresh!
 

Froyo

Kategori: Vardag

Så himla tråkigt väder det är! Myser framför tvn under filten med en Yollibox, mumma! Ska nog hyra någon film på tvn att se på. Sen blir det nog att packa och rensa lite, måste ta tag i mina kläder. Ha en bra dag på er!
 

Sommarpaj

Kategori: Vardag


Bakade en jordgubbspaj idag ute hos pappa, blev faktiskt väldigt god! Vi åt den med vaniljglass till, mums! Annars har det varit en lugn dag, efter jag varit hos läkarn fikade jag med pappa och bror på stan och sen mest slappat. Är så sjukt trött hela tiden, vet inte vad jag ska göra. Somnade till och med i soffan hemma hos pappa. Har också fått väldigt ont i kroppen senaste tiden, speciellt i benen. Vet inte om det är i musklerna eller i lederna eller vad det är. Ont och jobbigt är det iallafall. Känns som att det bara ploppar upp mer och mer problem med mig. Börjar bli lite orolig att jag inte ska hinna bli pigg före jag och älskling drar utomlands, bara 5 veckor kvar nu. Men jag kommer förhoppningsvis ha fått börja med hjärtmedicin då iallafall och det känns bra. Kommer förmodligen slippa min höga puls och hjärtklappningarna som kommer så fort jag rör mig minsta lilla. Det kommer bli så skönt!
 
Nu slökollar jag lite tv, ska nog snart lägga mig. Hoppas att ni har haft en bra dag, pusss!

packapacka

Kategori: Vardag

Vi är mitt uppe i flytt för tillfället så idag har jag packat och rensat massa. Sjukt så mycket gammal skit man samlar på sig. Skönt att bli av med lite i alla fall. Imorgon ska jag nog rensa bland mina kläder, har ju massa som jag inte använder. Men vad ska man göra med allt man inte vill ha? Skänka till Röda Korset? Eller sälja? Har massa som jag aldrig använt eller haft på mig en gång. Känns ju fel att bara kasta bort det.
 
Idag ringde min läkare också så imorgon ska jag dit för blodprov igen, han hade funderat lite och börjat tänka på att man kan få mina symtom när man gått med Borrelia länge, så det ska vi kolla att jag inte har. Sen efter det imorgon ska jag nog luncha med pappa och bror, mysigt!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 

You make my heart smile

Kategori: Inspo

 

Ray Ban

Kategori: Vardag


Fick föresten de blåa brillsen från Ray Ban i födelsedagspresent, så fina!

1 år som bartender!

Kategori: Resor

 
Ja, idag kan GGBS Klass 2, 2012 fira ett år som bartenders! En av de bästa dagarna, lätt! Minns hur sjukt nervös jag var innan proven och innan jag visste om jag klarat kursen. Och sen när vi fick reda på att hela klassen klarat det så blev det ju totalt kaos. Sån lycka! Idag fyller ju även min lilla Napa-tatuering ett år som jag gjorde nångång runt 2-3 på natten lite spontant. Haha!
 
Idag har jag bara slappat, som jag även gjort de senaste dagarna. Har verkligen ingen ork eller kraft alls i kroppen. Mina ben orkar knappt bära mig känns det som. Haft besök av lilla söta mormor idag i alla fall, hon är bra hon! ♥