16 JULI

Kategori: Vardag

Hej igen! Har inte skrivit på ett tag nu, har varit lite jobbigt senaste tiden så har inte orkat. Var ju och cyklade på sjukhuset för en vecka sen och det gick väl bra, förutom att jag mådde skit efter när jag satt och pratade med hjärtspecialisten. Ville spy, började kallsvettas och var tydligen helt vit i ansiktet enligt läkaren. Så hörde inte så mycket av vad han sa och fick lägga mig på sängen med en spypåse. Han sa i alla fall att jag har något som är väldigt ovanligt och som det inte finns något svenskt namn på, men det är mest kvinnor i åldern 15-40 som drabbas. Och det innebär ju bland annat att jag har onormalt hög puls som även går upp väldigt snabbt vid minsta ansträngning. Har en vilopuls på lite över 100 och genom att bara resa mig upp från en stol så går den upp till 130. Läkaren sa att jag får försöka lära mig att leva med det, men att vi hoppas att medicin kommer hjälpa. Kommer få börja med den någon gång i september när de vet svaren på de senaste testerna jag gjort.
 
Känns som sagt ganska jobbigt just nu. Har ju gått och väntat i flera månader nu på att de ska hitta felet och göra mig frisk så att jag kan bli gamla vanliga Moa. Men så får jag höra att jag får försöka lära mig leva med det, det gör mig ganska ledsen. Vissa dagar orkar jag inte göra någonting och min kropp klarar inte av ansträngning. Som i söndags var jag och pappa och kollade på Norge-Holland i Kalmar, inte speciellt ansträngande kan man tycka, men när jag kommit hem på kvällen mådde jag riktigt dåligt. Fick inte ner pulsen, mådde illa och hade sånt sjukt tryck i huvudet. Var så trött och ville bara sova men kroppen är så uppe i varv att så fort jag somnar så vaknar jag på en halv sekund igen. Klarar inte att ligga på sidan för då spårar kroppen ur totalt, är svårt att förklara hur det känns. Mamma fick sitta vaken med mig nästan hela natten och hela dagen igår var helt förstörd. Orkade inte göra någonting, bara att klä på sig och borsta tänderna är som att springa 5 km typ och jag får lägga mig i sängen och vila efter.
 
Aja, nu får det räcka med neggo-snack.
 
Idag mår jag bättre än igår i alla fall och det är skönt. Sitter och kollar Sverige-Italien nu och det står 3-0 till Sverige. Härligt! Är sjukt trött men blir att hålla mig vaken tills älskling slutat jobbet så vi kan videochatta. Saknar honom så mycket!
 
Hoppas ni (vilka ni nu är) mår bra och njuter av sommaren! Pusss
 
 
En bild från i söndags

Kommentarer


Kommentera inlägget här: