HEMMA IGEN

Kategori: Vardag

Ja då var jag hemma i Oslo igen. Flygresan från Växjö gick bra trots att det var världens minsta flyg och att jag fick sitt med öronproppar hela resan för att motorerna dånade så mycket. Men så sjukt skönt med 1 timmes flygresa istället för typ 7 timmar tåg. Kommer nog aldrig ta tåget igen. 

Sista dagarna hemma (har märkt att jag säger hemma till både Nybro och Oslo) bestod mest av god mat och att umgås med familjen. Var hos kusin Lisa och hennes Filip i deras nya lägenhet på fika och massa prat, det var väldigt trevligt! Och sen träffade jag Anna en liten sväng i söndags innan jag tog tåget till Johanna i Växjö. Så kul att få träffa dem igen. 

Fanns fler jag hade velat träffa och saker jag velat göra men tiden räckte inte till tyvärr. Får bli nästa gång helt enkelt.

Hos Johanna igår blev det god mat, en promenad och så soffmys med massa gottigheter, väldigt mysigt! 

Nu ligger jag i sängen med en sovande gutt bredvid. Vi skulle se film men han somnade visst, hihi. Nä ska nog också försöka sova nu, klockan ringer sju imorgon. Godnatt! 

Bilder från promenaden i Växjö igår, så fint! 

PULLED PORK BURGER

Kategori: Vardag



Har ätit massa god mat denna veckan. Bland annat gjorde mamma och jag pulled pork burger som blev hur gott som helst. Och potetbåterne (som vi säger i Norge) blev underbara! Så enkelt att fritera själv ju! Och godare än att ha i ugnen. Skrubbade bara potatisen lite och sen skar jag dem i båtar. Och så fick de koka till de nästan blivit färdiga. Och så fritera i 180-gradig olja på spisen till de fått fin färg. Mums! 

Vi hade grönsaker, cheddarost och sås på burgarn. En smokey BBQ och så en vitlöksgrej, gott!

KALMAR

Kategori: Vardag

Ja idag har jag haft en heldag i Kalmar men mina fina syskon och Kia. Blev lite shopping, mat och fika. Väldigt mysigt! Nu är jag hemma hos pappsen och vi har precis ätit och kollar just nu film, någon samurajfilm som inte riktigt är min typ av genre. 

SVERIGE

Kategori: Vardag

Så härligt att hälsa på familj och vänner igen. Pappa och syster mötte mig på stationen igår och så var vi hemma hos pappa och där blev det våfflor, mums! 

Sen drog vi hem till mamma och överraskade henne. Elin plingade på dörren och jag gömde mig och mamma bara "nämen, vad gör du här?" (Elin bor ju i Borgholm) och då sa Elin att hon hade med sig en present och så hoppade jag fram, hehe. Blev tacoskväll och mys. Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon och sen har jag varit god mormor. Hon blev också chockad bär jag stod där i dörren, hihi. Hon är så söt! Blev fika och massa prat och sen tog jag en tur till Lindex där jag handlade lite nödvändigheter. 

Kommer vara hemma till måndag, kanske tisdag och sen är det dags att börja nya jobbet. Spännande! 


Testade en av de nya sorterna från B&J idag men den var ganska tråkig. Skulle varit lite nötter eller nåt annat i. Grekisk yoghurt med honung och pecannötter är ju så sjukt gott tillexempel. 

HEJ

Kategori: Vardag

Har varit dålig på att uppdatera här senaste tiden, men händer inte så mycket spännande. Mest jobb liksom. I fredags var Thai och jag ute och åt lite och sådär innan jag drog och jobbade min sista jobbnatt. Och nu har jag jobbat min absolut sista dag dessutom, så nu drar det igång med jobb i barnehage!
 
Idag har jag varit hos läkaren och blivit röntgad och efter det blev det caféfrukost, mysigt. Så härligt att bara sitta och kolla på folk ju. Annars idag har jag varit i Nydalen en sväng, gick en tur på sentret där jag shoppade ett par sköna bralls. Och ett parapy till Thai. Haha, jag går numer under namnet The Umbrella Destroyer. Har tagit sönder två av Thais paraplyer och glömt ett i busskuren, så kände att det var dags att köpa ett nytt till honom.
 
Ikväll tog vi en promenad i parken här, så härligt väder! Nä nu har jag saker att göra, haaa det!
 
 

MYSDAG MED KENT

Kategori: Vardag


Världens skitigaste spegel, jag vet.
 
Idag har jag haft en mysig dag med Kent, mötte upp honom vid Oslo S och sen gick vi till O'learys på Karl Johan, där det var helt smockfullt. Vi hade sjukt tur som fick bord då några som reserverat inte kom. Där blev det fotboll och mat i form av pulled pork burger. Faktiskt väldigt gott, förutom att det var dåliga fries. Där satt vi i alla fall en bra stund och egentligen hade vi tänkt att gå runt och kika lite efter men eftersom det regnar så blev det lite caféhäng istället.
 
Så sjukt trist att allt är stängt här på söndagar. Bara restauranger och några få caféer som har öppet. Dem är lite efter här i detta landet, hehe. Var väldigt kul att ses igen i alla fall!
 
Inatt kommer T hem igen också, wiho! Saknar honom <3

FÖRSTA DAGEN

Kategori: Vardag

Ja idag var första dagen med jobb i barnehage. Tunnelbaneturen gick bra och jag hittade dit utan problem. Börjar känna mig som en riktig storstadsjenta nu som börjar lära mig alla spårvagn-buss och t-banesträckor. Okej, kanske inte alla då. 

Dagen gick väldigt bra och många av barnen var så söta! En tjej började till och med gråta när jag sa att jag inte skulle komma tillbaka imorgon. Hon bara " åh, jeg kommer savne deg så mye! *buuuhuu* " Alltså hur söt? 

Imorgon är det nattjobb på Grillis Villen igen. Skulle jobbat lördag natt egentligen men Frida är snäll och byter med mig. Lördagsnätterna är så extremt stressiga och jag klarar inte det. Eller "jag" klarar egentligen av det. Är inga problem när jag är på jobb och jobbar liksom. Har verkligen inga svårigheter med att hantera stress eller så. Är kroppen och hjärtat som inte pallar det bara. Dagen eller dagarna efter är jag helt slut liksom. Och det är inte värt det.

Inatt drar gutten min på guttetur till Polen så är ensam tjej hela helgen. Undra vad jag ska hitta på? Hoppas på fortsatt fint väder så jag kan vara ute iallafall. Idag har det ju varit underbart! Var ute i över tre timmar med barnen i solen och lekte. Så skönt!

Nehej, godnatt på er!

KLUMPIGA MOA

Kategori: Vardag

 
Invigde mina nya finisar idag eftersom det varit så fint väder. Så sköna!
 
Hahah, måste bara berätta om en sak som hände igår när jag var inne på Storo Storsenter. Jag gick rakt in i en glasvägg! Hårt. Så att det small rejält. Fick sjukt ont i pannan och näsan. Fattar inte hur jag lyckades. Skulle gå in på Gina Tricot och hela väggen var i glas, och så ett "hål" liksom där man går in. Men jag trodde tydligen att hela butiken var öppen och fattade inte att det var en glasvägg, så gick bara rätt in. Haha, herregud! Var ett café precis utanför där det satt fullt med människor och åt också, vågade inte se bak men kan tänka mig att dem tyckte det var ganska kul. Det gjorde jag också, gick och skrattade för mig själv inne i butiken sen.

LÖRDAGSMYS

Kategori: Mat&Bak


Ser inte helt fel ut va? Eftersom Thai är iväg på fest så stannade jag och tog en burger på jobbet efter att jag slutat. Mmm! Är väldigt sliten så ska väl försöka sova snart.
 
Ha en fortsatt bra helg på er!

FICK JOBBET

Kategori: Vardag

Woho, fick jobbet! Är som barnehageassistent, jobb på dagis alltså. Mycket bättre lön och arbetstider, så känns väldigt bra. Kommer bli underbart att få vara ledig på helgerna också! Jobbar förmodligen några veckor till i restaurangen men ska nog jobba i barnehage nästa torsdag, då jag är ledig från mitt nuvarande jobb. Ska bli spännande!
 
Efter intervjuen tog jag en tur på Storo Storsenter och då råkade det bli lite shopping. Ett par jeans, en väska och så ett par Nike Air Max som jag suktat efter länge. Kände att jag var värd det!
 
Mötte upp Thai när han slutat jobbet och då skulle vi ju dra och fixa visum, men dem stängde visst klockan 16 så får ta det en annan dag. Blev i alla fall mat på Saigon och jag åt Phò som är risnudelsoppa. Det är faktiskt Vietnams nationalrätt och är vanligt att man äter till frukost. Sjukt gott iallfall!
 
Nu har Thai dragit på pokerkväll och jag är ensam hemma och försöker samla energi till nattens jobb, går sådär. Får hoppas det tråkiga vädret gör att inga är ute och festar idag så att det blir lugnt, haha.
 
 
Så fina! Nu får våren gärna komma, hihi.

SAGT UPP MIG

Kategori: Vardag

Japp, i tisdags sa jag upp mig från mitt jobb. Kände att det fick vara nog nu. Det är mycket som inte är som det ska på det där stället och dessutom klarar inte mitt hjärta och kropp av att jobba med sån stress och såna tider. Jag måste lyssna på kroppen om jag inte vill bli värre och senaste tiden har jag inte känt mig så bra så. 

Imorgon har jag arbetsintrvju klockan 12, ska bli spännande! Jag hoppas verkligen att jag får det. Så håll tummarna för mig nu! Hehe. 

Ikäll har Thai och jag lagat "svenske kjøttboller", som han säger. Med hemlagat potatismos och lingonsylt. Mmm gott! Och imorgon blir det ännu mer god mat. Vi ska till Vietnamesiska ambassaden och fixa visum och efter det har vi bestämt dejt på Saigon, längtar! Och det är tydligen sista gången vi får äta där nu enligt Thai, så att vi gleder oss extra mycket till Vietnam och all god mat vi kommer äta där. Så får alltså njuta ordentligt imorgon då.

Nä godnatt! Slänger upp en snygg bild från igår när jag hade spakväll med mig själv. Testade den där mirakelmasken som alla snackar om. Kände mig sjukt fräsch efter men vet inte riktigt om den fick bort några pormaskar som dem säger. 

I CAN DO IT

Kategori: Vardag

Har varit ledig idag, skönt och väldigt välbehövligt. Var bara hemma och slappade tills min fina kom hem och då lagade vi bakpotatis med kyckling, hemlagat kryddsmör och currysås. Och grönsaker såklart. Gott! 

Sen nu ikväll tog vi tunnelbanan ett stopp uppåt från där vi bor för att kolla en grej och där visade sig att det låg värsta stora shoppingcentret som hade öppet till klockan 21. Så då gick vi runt där och kikade i butikerna och köpte oss en smoothie från SmoothieXchange. Sjukt god! Tog en med mangojuice, blåbär, persika, äpple och frozen yoghurt. Mmm! Dock är ju 70 kr för en smoothie lite dyrt, men var tvungen att testa. Finns en sån bar där jag jobbar också och ser folk gå förbi med de där gröna muggarna hela tiden, finns risk att jag kommer smita in där efter jobb nu.. Haha. 

På tal om mumsigheter, efter jobbet i fredags drog jag till typ världens bästa godisbutik. Omg! Två våningar. Där nere med bara lösgodis och där uppe massa choklad och annat. Köpte en påse på 107 kr. Haha, så värt! 

Förutom att jag ätit godis i helgen så var Thais föräldrar här i lördags eftersom hans pappa fyller år. Så då hade vi massa folk här hemma och åt god mat och tårta. Var trevligt, tråkigt bara att jag behövde lämna för att dra och jobba. Men så är det. 

Nä nu ska jag försöka sova. Är lite nervös, har en grej jag ska göra imorgon om jag vågar. Okej, jag ska våga! Godnatt!



IST

Kategori: Vardag

Hej igen! Var ett tag sen jag skrev här. Har inte haft tid och ork helt enkelt. Senaste tiden har jag varit väldigt trött och inte haft så mycket ork. Antingen jobbar jag eller så är jag trött pågrund av att jag har jobbat. Jag har heller inte varit på så bra humör, det blir lite mycket ibland. Det är jobbigt att kroppen inte vill som huvudet en del dagar. Och jag tycker också det är väldigt svårt att prata om hur jag känner mig för det är inte så lätt för andra att förstå. Vill inte klaga och tjata om att jag inte känner mig bra hela tiden och jag går ständigt runt och är på bristningsgränsen liksom. Så om någon säger eller gör något dumt så brister det direkt och jag kan börja gråta. Det är ganska jobbigt. 

Var hos läkarn förra veckan iallafall och hon ville ha papper från Kalmar så nu har jag fått dem och där stod ju helt plötsligt vad min diagnos heter. De har bara sagt till mig att jag har något som är väldigt ovanligt och som det inte finns något svenskt namn på och som jag kanske måste lära mig att leva med. Har fått gissa mig fram till vad det egentligen är. Men nu vet jag, det heter "Inappropriate Sinus Tachycardia".

Har gått med i en grupp på Facebook och också fått kontakt med en svensk tjej med samma diagnos som jag skrivit en hel del med idag. Känns bra att få lite mer kött på benen och kunna prata med någon som har samma problem och vet hur man har det. Helt sjukt att läsa om andra som har exakt samma problem som jag, trodde typ bara det var jag i hela världen och att läkarna inte egentligen visste vad de pratade om. 

Vad jag nu förstått är att det antingen är något fel på sinusknutan i hjärtat eller så är det något med nervsystemet som inte fungerar som det ska. Skönt att ha lite mer koll, men blir också sur över att jag fått så dålig information från läkarna. Är dock inte så rolig läsning man får. Verkar nästan inte som att det går att bli frisk och det var ju egentligen nästan det läkaren sa också. Dock så är jag glad att jag är mycket bättre nu än tidigare, då hade jag aldrig kunna tro att jag skulle klara av att jobba ens. Tror dock jag kanske måste öka min dos medicin för det känns som att kroppen börjar "vänja" sig vid den

Väldigt positivt och härligt inlägg detta va? En bra sak som gör mig glad iallafall är att idag har vi köpt flygbiljetter till Vietnam! Så i sommar väntar en månad där, kommer bli helt underbart! 

 
Ett år sedan på sjukhuset i Norge när allt började. Vilopuls på 139 är ju avslappnat och härligt..