UPDATE FRÅN OSLO

Kategori: Vardag

Kommer med en liten uppdatering här. I fredags var jag alltså på intervju på flygplatsen och kändes som att den gick bra faktiskt, får svar på onsdag om jobbet är mitt. Egentligen är jag lite osäker, vill hellre ha ett jobb här i stan liksom, är en bit ut till Gardermoen och många gånger kommer jag börja jobba klockan 05 på morgonen, kommer ju behöva gå upp typ 2-3 på natten.
 
Annars i fredags så var vi med några av Thais kompisar, lite chillkväll sådär. Och i lördags var vi och åt på en Vietnamesisk restaurang. Sjukt gott var det! Och jag börjar faktiskt lära mig att äta med pinnar, woho! Efter det drog vi på jobb-fest med Thais gamla jobb, vilket var trevligt.
 
Igår bara slappade vi i soffan här hemma. Kollade tv och film och åt godis. Mys! Senare idag ska jag möta upp Thai vid hans jobb och så ska vi ta en runda på stan. Tänkte gå runt och lämna ut CV på massa ställen och sådär. Annars har jag inte så mycket mer planerat idag. Söka lite jobb på datorn kanske.
 
Hoppas att ni har haft en bra helg! Puss

SNABB UPDATE

Kategori: Vardag

Säger hej lite snabbt bara. Ligger i sägen på spikmattan och lyssnar på Maggio efter en lite stressig dag. Varit lite överallt och fixat och grejat. Imorgon drar jag som sagt och den där packningen alltså.. Alltid samma sak, men är värre nu på hösten när man vill ha med massa tjocka tröjor och sånt. Tar mycket mer plats. Får ju inte en rum med hälften av allt jag vill ha med. Och orkar inte släpa på 10 väskor heller. Jaja, får ta resten nästa gång och då går nog flyttlasset med bil.  

Fick ett samtal från Gardermoen (Oslos flygplats) idag förresten, så på fredag ska jag på intervju där. Spännande! Och lite nervöst, får hoppas det går bra! 

Nä nu ska jag lägga mig och krama och sniffa på Thais kudde tills jag somnar (eh, creepy girl?), hihi. 

Godnatt! 

Dagens lunch, laxpasta. Färsk pasta är så gott!

ALL BLACK

Kategori: Kläder&Skor

 
Såhär färglad har jag varit idag.
 
Har haft en heldag i Kalmar, blev aldrig igår som det var tänkt. Var på banken en sväng och hängde med bästa bror. Blev lunch på Thai Silk, mmm! Och så lite shopping också. Hittade ett par snygga (och sjukt sköna) svarta boots med låg klack. Alla jag har är så höga, skönt med ett par lite mer bekväma att springa runt i.
 
Har köpt biljetter nu också, så på torsdag drar jag till Oslo och älsk. Och sen får vi väl se när jag kommer hem igen. Jag hoppas att jag blir kvar där, hehe. 

TACK!

Kategori: Kärlek

 
Annika ringde idag och frågade om jag var hemma och så kom hon bort med denna fina och ett kort där det står att dem i Kosta saknar mig. Detta gjorde verkligen min dag, så söta dem är! Jag älskar dessutom Åsa Jungnelius serie MAKE UP, men har aldrig blivit att jag köpt något. Vill ha läpparna och nagellacket också!

MYSDAG

Kategori: Vardag

Idag har jag och mamma varit i Borgholm hos Elin nästan hela dagen. Vi åt chinamat, jag tog bara friterad banan med glass eftersom jag precis hade ätit hemma före vi drog. Gottigt! Sen blev det bowling med de andra tjejerna och jag vann första serien, woho! Gjorde två strikes efter varandra också! Hehe, skrytmoa.
 
Nu ikväll har jag sökt massa jobb och slappat framför tv:n bara, skönt! Imorgon blir det nog en sväng in till Kalmar för att uträtta lite ärenden. Kanske besöka bror också?
 
Någon gång i veckan nu drar jag nog till Oslo och älskling också. Tänkte dra runt till lite ställen och lämna CV och sånt och så hoppas jag att jag kanske får någon intervju snart på alla jobb jag redan har sökt. Hoppas det! Måste dra till Skatteverket och fixa norskt skattekort och kolla upp med bankkonto och sånt också. Finns ju lite att fixa när man ska flytta till ett nytt land. På tal om jobb och sånt, imorgon börjar Thai på nytt jobb. Spännande!
 
Nä nu ska jag göra mig redo för sängen, hoppas att ni har haft en bra helg!

SMÅKAKOR

Kategori: Mat&Bak

 Ja här är resultatet av gårdagens bakning. MUMS!
 
Jag tycker det är så skönt att baka, man behöver liksom inte tänka på någonting förutom bakningen. Allt som har med att pyssla och få vara lite kreativ tycker jag egentligen är väldigt kul och härligt. Spelar ingen roll om det är bakning och matlagning eller om det är att pyssla med inredning, presenter, kläder m.m. Jag har också väldigt stort tålamod när det gäller sånt och gör mitt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt. Har alltid fått höra av mina kompisar att jag jämt ska vara så noggrann och petig med allt. Och när det gäller såna saker vill jag gärna göra allt själv så att det blir som jag vill ha det. Tänker tillexempel på i skolan när man skulle måla och rita, göra stora kollage och planscher och när vi hade tårt-tävling på Alla hjärtans dag hela skolan. Den tävlingen gick jag helhjärtat in i och jag minns att jag i princip gjorde och bestämde allting (haha). Och vet ni, min grupps tårta vann ;)

FRIDAY

Kategori: Vardag

Har varit en lugn dag idag. Bakat tre sorters småkakor, haft världens bästa mormor på besök, sökt lite jobb (vill till Norge nu!) och så nu ikväll varit ute hos pappa där vi ätit och kollat Idol. Mys! Har inga direkta planer för helgen, får se vad som händer helt enkelt.
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag!
 
Galna Hosta när hon busade i löven idag, så söt!

H&M HOME

Kategori: Inspo

Var inne på H&Ms hemsida och kollade lite och så kom jag in på "home-avdelningen" och där fanns ju massa fint! Har inte tänkt på att man kan köpa inredningsgrejer och sånt där. Jag klippte ihop ett litet kollage med sånt som jag gillade. Har faktiskt börjat tröttna lite på att allt ska vara sådär romantiskt vitt och puttenuttigt. Här hemma är verkligen allt målat vitt nu och i Shabby chic-stil. Nästa gång jag får chans att inreda mitt eget hem vill jag ha lite mer blandat. Kontraster mellan romantiskt och lite "ruffigare" och en mix av olika material. Inslag av blanka metaller och lite industriellt, men också lite mjukare och mysigt. Haha, vet precis hur jag vill ha det i huvudet men det är inte så enkelt att förklara. Haha

GODNATT

Kategori: Kärlek

Nu ska jag lägga mig, ensam, i min stora dubbelsäng och sniffa på kudden som luktar Thai. Åh så tomt det är här hemma utan honom! Såhär fin är han när han sover:
 
Världens finaste.

2013.10.16

Kategori: Vardag

Hej igen! Var ett tag sen jag bloggade nu, har umgåtts med Thai och inte riktigt prioriterat bloggen sista tiden. Idag drog han hem till Oslo igen och det är aldrig kul att få säga hejdå på stationen och veta att det dröjer ett tag tills man ses igen. Men vi har haft det jättebra. Vi har varit i Kalmar och shoppat och ätit gott, haft kräft- och fotbollskväll hemma hos pappa, varit på middag hos Kent i nya lägenheten i Kalmar, lagat massa god mat och desserter, ätit massa godis och chips, kollat film, fikat hos mormor och bara slappat. Igår tog vi en liten glasrunda med mormor och Kalle också. Måste ju visa norrmannen lite av Glasriket ju! Fick se när de blåste glas också, det var väldigt kul! Ser ju så sjukt enkelt ut när de håller på, men jag vet hur svårt det var när jag fick testa blåsa i Orrefors. Väldigt imponerande!
 
Slänger upp några bilder från senaste tiden
 
Vi lagade chokladfondant för första gången och dem blev sjukt goda!
 
Planka med Oxe, mmmm!
 
Glad gutt med 3 kg godis, haha! (dock var nog jag ännu gladare för godiset)
 
Utanför Mickejohans konstglas där vi fick vara med i hyttan.

GLAD TJEJ

Kategori: Vardag

Imorgon kommer älsk hit! Helt spontant sådär bara. Åh han är ju för bra! Vet en tjej som kommer somna gott nu inatt. Är så glad! iiiiiiih
 
Igår förresten så blev det vin och myskväll hemma hos Otte med tjejerna, var jättetrevligt! Blir ju tyvärr inte att man kan ses allihopa sådär ofta nu för tiden, så var himla kul! Massa prat och skratt.
 
Idag har jag slappat mest och så hängt med Emil. Han har tjatat på mig jättelänge att han vill ut och plocka svamp men jag har inte varit så pepp på det, men idag gav jag med mig. Dock blev det ju inte riktigt som vi tänkt oss, hittade två små små trattisar innan vi flydde skogen i skräck (emil hade lite smått panik, haha) på grund av älgflugor som de tydligen heter. Haha herregud vilket liv det var! Emil körde nästan av vägen flera gånger på vägen hem för att han hade saker som kröp på honom.
 
Nä nu ska jag borsta tänderna och lägga mig. Och det med ett leende på läpparna. Inte många timmar kvar nu tills jag får se min fina! God natt!

SOMMARMINNEN

Kategori: Resor

 
Bildbomb från Ios bara för att bilderna är så härliga och gör mig glad.

FREDAG

Kategori: Vardag

 
Jaha, fredag idag ja. Har inte hänt så mycket, sov länge och sen tog jag en skön långpromenad i solen. Härligt! Börjar faktiskt gilla hösten lite och jag kan nästan tycka de röda och orangea löven är vackra. Ikväll har jag lagat god mat i form av färsk pasta med en gräddig fläskfilé- och kantarellsås. Oj så god den blev! 
 
Nä nu är reklampausen slut, koncentration på Idol! Ciaaao! 

HOMEMADE PIZZA

Kategori: Mat&Bak

 
Oj vilken god pizza jag gjorde idag! Tog lite av vad som fanns hemma och det blev kanon!
 
PIZZA À LA MOA
(botten)
3 dl riven blomkål
3 dl riven ost
1 ägg
en halv dl kokosmjöl
en skvätt grädde
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg/smet och tryck ut på plåten (jag gjorde ett hjärta såklart, hihi). Grädda i ca 15 min och sen är det bara att lägga på allt vad man vill ha. Jag bredde på en blandning av tomatpuré, chilisås, salt, peppar och franska örter. Sen ost, bacon, lök, paprika, tomat och sist ännu mer ost och lite krydda i form av oregano och basilika. Sen gräddade jag den i ugnen tills den fått fin färg och osten smält (ca. 10-15 min). På med lite ruccola och sen är det bara att äta! Mums!

YOU

Kategori: Kärlek

 
Världens bästa du ♥
  

MYSIG DAG

Kategori: Vardag

Ja idag har jag haft en himla bra dag. Startade dagen med fika hos mormor och efter det blev det en sväng hem till pappsen och gänget där. Sen fick jag en idé att vi skulle köra in till Kalmar och äta ute med bror, så det gjorde vi. Blev indisk mat och det var riktigt gott faktiskt! Där kommer jag helt klart äta igen! Lite besviken på desserten bara. De hade två att välja på och vi beställde en av varje att dela på, men sen kom de tillbaka och sa att kockarna inte förberett den ena så den kunde de inte göra. Och den andra bestod av vaniljglass med någon sås (typ aprikos?) och glassen smakade tyvärr som Icas egna.. Efter det blev det lite kaffe på Wayne's coffee i väntan på Elins tåg. Mysig dag helt enkelt!
 

MUMS

Kategori: Mat&Bak

 
Fick till sjukt goda bananpannkakor idag till brunch, de blev verkligen himmelska! Stör mig att jag inte tog några exakta mått för jag kommer säkert inte få till lika goda igen. Toppade med vispgrädde och lite banan, bästa kombon ju! Ger lite marängsvissvibbar. Och på tal om marängsviss, idag var ju premiären av Dessertmästarna. Kommer lätt bli nya favvisprogrammet! Man blir ju inte lite sugen på att baka och göra massa gott heller! Får nog ta och baka något göttigt snart.